Manuel Valls torna a irrompre a les xarxes socials després d'haver estat ridiculitzat per un gag del Polònia al seu país d'origen. Avui, l'objecte de la seva ira ha estat la manifestació en defensa de l'ensenyament en català convocada aquest matí a Perpinyà, que ha resultat un èxit de participació. Valls ha reaccionat a la convocatòria amb un argument autoritari "la llengua de República és el francès. No és negociable".

Aquesta vegada, Valls ha piulat dos cops, una en castellà i una en francès, reiterant la supremacia de la llengua francesa i criticant l'independentisme català.

TUIT valls

En el segon tuit, Valls ha avisat que "la presència d'independentistes catalans en una manifestació a Perpinyà contra la decisió del Constitucional hauria de fer reflexionar a més d'un..."

En els seus tuits, el to de supremacia del polític és evident, com també ho és la imposició de la llengua francesa al seu país, sobretot després que el Tribunal Constitucional francès hagi tombat la llei d'immersió lingüística.

Manifestació a favor de la llengua catalana

La convocatòria de la manifestació de Perpinyà per defensar el dret a l'ensenyament en català a França ha estat tot un èxit. Prop de 3.000 persones s'han concentrat a la plaça Catalunya de la ciutat amb pancartes a favor de la immersió lingüística.

Els assistents reclamen que es mantingui el text legislatiu que va aprovar l'Assemblea de França i reivindiquen aquestes llengües com un "patrimoni" de l'estat gal. A la marxa, hi han assistit directors d'escoles públiques que ensenyen en català i també de La Bressola, a més d'alcaldes i moltes famílies que han carregat contra l'executiu d'Emmanuel Macron, a qui consideren "còmplice", ja que la majoria de diputats que han demanat la revisió del text són del seu partit.

Renegar dels seus avantpassats

El regidor de Barcelona pel Canvi fa setmanes piula en contra la immersió lingüística de les llengües minoritzades de la república francesa, després que el Tribunal Constitucional de París tombés la llei que pretén protegir-les. En fer-se públic el veredicte, Valls va tuitar amb el mateix to supremacista, fet que va portar al president Quim Torra a respondre, demanant-li que no "odiï la llengua dels seus avantpassats".

Foto principal: el regidor de l'Ajuntament de Barcelona Manuel Valls / Efe