Ara sí. Valents és la refundació de la marca Barcelona pel Canvi creada per Manuel Valls i aquest dissabte ha celebrat la seva presentació oficial en un acte en el Born Centre de Cultura i Memòria. La seva líder, Eva Parera, ha reivindicat el seu nou partit com "la UPN catalana", un projecte polític que té "les portes obertes" a tots aquells constitucionalistes a Catalunya que defensin "la convivència i el respecte a la llei i l'ordre" enfront de l'independentisme. "Perquè tothom ho tingui clar: benvinguts a la UPN catalana", ha proclamat, tot invocant l'experiència de la Unión del Pueblo Navarro: la força política de referència del centredreta a Navarra, que durant anys ha mantingut la seva aliança electoral amb el Partit Popular.

Després que en les últimes setmanes Valents hagi incorporat a les seves files a excàrrecs d'altres partits espanyolistes, com els exdiputats de Ciutadans Jean Castel i Jorge Soler, Parera ha redoblat les seves crides a reforçar el partit amb noves adhesions. "Les portes de Valents estan obertes per tots els que creuen en la democràcia, la convivència, el respecte als altres, el respecte a la llei i l'ordre. No ens importa d'on veniu, no ens importa on heu estat", ha afirmat. Segons la líder de la formació, "no es tracta de partits, ni de sigles, ni de noms propis, es tracta de caminar junts amb la gent, d'arribar als ajuntaments per rescatar-los del segrest identitari al qual els han sotmès".

Contra l'independentisme

En la seva intervenció en l'acte, al qual han acudit representants de diferents entitats civils unionistes, com Societat Civil Catalana o S'ha Acabat!, Parera ha apostat per "acabar d'una vegada amb les campanyes d'assetjament i de la por" de l'independentisme, ja que "Catalunya no els pertany". "Aquí estem i aquí seguirem, i no farem ni un pas enrere", perquè "no volem ser tractats com a catalans de segona", ha dit la líder del partit, que ha reclamat que "el govern de l'Estat no torni a dependre d'ERC o Bildu". Valents vol que els independentistes "siguin irrellevants en la governabilitat de Catalunya i d'Espanya", ha destacat Parera, que ha exclamat: "N'hi ha prou de tanta hipocresia, equidistància, por, complexos i eslògans polítics", perquè, "quan arriba el moment de la veritat, tremolen les cames per por del que diran a l'hora de fer un pacte o una votació". En l'acte també ha intervingut Joan López Alegre, exdiputat del PP en el Parlament i signant del manifest per la unitat del constitucionalisme a Catalunya, que ha denunciat que "els veritables exiliats catalans són tots els empresaris que s'han hagut d'anar fugint del separatisme".

Malgrat que Parera, com a independent, comparteix bancada amb el president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, els populars observen amb recel l'expansió de Valents, que en les últimes setmanes ha absorbit a excàrrecs de Ciutadans en les seves files i es presenta com a punt de trobada del constitucionalisme català. "Hi ha molta tensió interna", expliquen fonts dels dos partits consultades per l'ACN. De fet, el portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha considerat que aquest nou partit vol "fragmentar el constitucionalisme". "Aquest nou partit està afeblint les bigues mestres i no és la millor manera de defensar el constitucionalisme", ha denunciat.