Jordi Turull ha evitat posar més pressió al voltant de la taula de diàleg, malgrat reconèixer que hi té "poca confiança". L'exconseller de Presidència ha estat entrevistat aquest matí al Via Lliure de Rac1 després de finalitzar ahir la Travessa per la Llibertat. 

Ahir la presidenta del grup parlamentari de la CUP, Dolors Sabater, posava pressió sobre l'executiu en assegurar que caldrà revisar "més aviat que tard" els 2 anys de marge que van pactar per a la taula de diàleg abans d'investir Pere Aragonès. "És evident que no esperarem als 2 anys, ja vam quedar que ho aniríem revisant i avaluant, que en aquests 2 anys s'aniria veient com avança la taula, i caldrà un replantejament més aviat que tard", ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

"No anticipem pantalles"

Preguntat sobre aquesta qüestió, Turull ha evitat la polèmica malgrat assegurar que "confia poc" en la taula de diàleg, una desconfiança que justifica per l'actitud de l'Estat. Amb tot, ha demanat temps per avaluar l'espai. "Hi ha aquest acord i els acords s'han de complir. No trigarem pas massa a saber si aquesta taula de diàleg per part de l'Estat és per intentar anestesiar el moviment independentista. Esperem a veure si l'Estat porta una proposta a la pròxima reunió o només ho fa la part catalana", ha argumentat.

Sobre el posicionament de la CUP, Turull ha demanat no "anticipar pantalles" i ha subratllat que el diàleg entre les forces independentistes ha de ser permanent per modificar l'estratègia. "El diàleg ha de ser permanent i de seguida veurem quin pot ser el recorregut de la taula de diàleg. No crec que ningú vulgui esgotar els dos anys si no va enlloc", ha afirmat.

"Hem après la lliçó"

Així mateix, l'exconseller ha contestat a les paraules de la portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, que va afirmar fa uns dies que esperava que els independentistes haguessin après la lliçó. "La lliçó ja l'hem après, una és que l'Estat espanyol està disposat a tot per reprimir les urnes a Catalunya i l'altre que si anem a la una som invencibles", ha asseverat Turull.

En aquest sentit ha destacat que durant la Travessa ha vist que la gent té ganes de tornar a sortir als carrers. "Jo m'imaginava a mi anant a uns quants pobles amb tres o quatre amics i intentant parlar amb la gent que m'ha enviat cartes a la presó. Però he pogut parlar amb centenars de persones anònimes. Molt més del que em podria haver imaginat. I la gent s'hi ha afegit molt. He notat que la gent té ganes de mobilitzar-se de nou", ha afirmat.

 

Imatge principal, Turull en el seu pas per Girona / EFE