El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha assegurat, en un acte del Bloc Nacionalista Gallec (BNG) pel dia de la Pàtria Gallega, que "la presó forma part del camí a la llibertat dels nostres pobles".

"En el nostre cas particular estem convençuts que la República catalana no només és possible sinó que és inevitable", ha apuntat en un acte organitzat pel partit independentista gallec amb les delegacions de forces polítiques nacionalistes i sobiranistes, de dins i fora d'Espanya, per celebrar el Dia da Patria Galega.

Així, el president d'ERC i un dels 34 exalts càrrecs de la Generalitat al que el Tribunal de Comptes li ha imposat una fiança de 5,4 milions ha enviat un “missatge d'optimisme” a totes les delegacions convidades a l'acte perquè els objectius que es marquen estan cada vegada més a prop.

Junqueras ha insistit que quan “un poble s'expressa de forma clara, cívica i pacífica en una determinada direcció és obligació de totes les administracions permetre que aquesta voluntat es completi”.

Junqueras BNG Galicia EFEOriol Junqueras a Galícia al Dia de la Pàtria Gallega. - EFE

Reconeixement internacional

En aquest sentit, ha posat en valor l'acte organitzat pel BNG en el qual s'han donat cita representants d'Aliança Lliure Europea, del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals, d'Occitània, de Castella, de Canàries, de Portugal, de Còrsega, de Bretanya, de Palestina, de Colòmbia o de Brasil entre altres, perquè “no hi ha camí més ràpid i efectiu” per aconseguir l'objectiu de l'autodeterminació que “el reconeixement internacional”.

Aquest és el camí que algun dia seguiran les nostres respectives nacions, també Galiza, sota una presidència que no trigarà gaire i que correspondrà al BNG”, ha assenyalat Junqueras.

L'independentisme gallec pren força

La líder del partit independentista gallec, Ana Pontón, ha agraït les paraules d'en Junqueras i ha remarcat el “moment polític il·lusionant” que viu el nacionalisme a Galícia amb “el BNG més fort dels últims 20 anys i amb capacitat d'avanç” després de situar-se com la segona força política més votada a Galícia després de les eleccions de 2020 en les quals la formació independentista va batre rècord de diputats al Parlament autonòmic.

Pontón ha argumentat que "la ciutadania està comprovant que som les forces nacionalistes i sobiranistes les que actuem com a motor de drets i democràcia davant de la involució i la dretització de l'estat espanyol". La líder independentista gallega ha prosseguit: "Representem la lluita contra el Darth Vader del centralisme madrileny que està del costat dels lobbys i contra la gent humil".

Imatge principal: Junqueras amb Ana Pontón.