Jordi Turull ha volgut destacar la figura del president Carles Puigdemont a Girona. La Travessa per la Llibertat que encapçala l'exconseller de Presidència ha arribat avui a la ciutat del president a l'exili on el polític i les persones que l'acompanyen han estat rebuts a la plaça del Vi per representants de l'Ajuntament, entre els quals hi havia  l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas.

Allà, en unes declaracions que recull l'agència EFE, Turull ha assegurat que no se sentirà lliure fins que no torni l'expresident Carles Puigdemont. Una afirmació que després ha fet extensiva a la resta de líders independentistes a l'exili. 

Així mateix, ha agraït el seu suport als veïns que s'han aplegat a la plaça per donar-li la benvinguda:"Éreu el nostre motor", ha manifestat en referència també a la resta de presos independentistes i ha subratllat que aquest suport en forma de mobilitzacions durant aquests anys ha permès l'indult sense necessitat de renunciar a les seves conviccions. En aquest sentit, Turull ha volgut destacar que "no hem demanat perdó, ni ens hem penedit, ni els hem dit que no ho tornarem a fer". Per la seva banda, Madrenas li ha agraït el seu compromís.

De Portbou a Arnes 

Turull ha culminat avui la tercera etapa de la Travessa per la Llibertat cobrint la distància entre Bàscara i Girona. En la seva arribada a la capital del Gironès la comitiva ha passat per la  Delegació de la Generalitat on han estat rebuts per la delegada del Govern a les comarques gironines, Laia Cañigueral, així com els directors i directores dels serveis territorials i els treballadors i treballadores de la Delegació que havien estat convocats per l’ADIC de Girona.

Turull va iniciar el seu viatge per etapes dissabte. Ho va fer a Portbou, a l'Alt Empordà, i l'objectiu és arribar fins Arnes, a la Terra Alta. Unes 200 persones el van acompanyar en la primera etapa del viatge, des de la localitat empordanesa fins a Port de la Selva. Entre les persones que eren al punt de sortida hi eren l’exconsellera Meritxell Budó i l’exconseller Miquel Sàmper. Turull ha encapçalat la marxa, acompanyat de la seva dona Blanca Bragulat.

 Al llarg de dues setmanes, quinze dies consecutius,  la travessa recorrerà Catalunya, de nord a sud, en jornades que arrencaran a les 7 del matí i a les quals poden sumar-se els ciutadans que ho vulguin. Tot plegat clourà a Arnes el 24 de juliol.

 

Imatge principal, Turull en la seva arribada a Girona / EFE