Després de l'acte municipalista aquest dissabte a Reus, els futurs líders de Junts per Catalunya, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i l'exconseller Jordi Turull, s'han desplaçat fins a Barcelona per visitar la Fira Modernista de l'Eixample. En la seva visita, Borràs i Turull han aprofitat per parlar de les eleccions municipals a l'Ajuntament de Barcelona amb els afiliats que han trobat a la paradeta del seu partit. Amb la mirada posada al cap de setmana que ve, quan se celebrarà el Congrés que escollirà la nova direcció del partit per rellevar Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, Borràs ha assegurat que la seva principal prioritat serà "abordar la candidatura de la capital del país", d'ençà que Elsa Artadi va abandonar la política recentment. La presidenta ha dedicat algunes paraules a l'exlíder del partit a l'Ajuntament: "Ha fet molta feina, amb un gran equip, i el projecte de Junts segueix viu. Que ningú no s'equivoqui, no hi haurà un canvi real a Barcelona sense Junts", ha remarcat.

Qui liderarà Junts a Barcelona?

Per la seva banda, el futur secretari general de Junts també ha dedicat unes paraules sobre el projecte municipal de la seva formació als mitjans. En primer lloc, Turull ha volgut deixar clar que, malgrat l'eixida inesperada d'Artadi, "Barcelona no mereix improvisacions. Escollirem la persona per encapçalar el projecte de canvi per a Barcelona que representa Junts", ha assegurat. D'altra banda, l'exconseller també s'ha volgut diferenciar dels principals competidors per l'alcaldia de la capital (segons les enquestes), Ernest Maragall (ERC), Jaume Collboni (PSC) i Ada Colau (Barcelona en Comú). "Diuen que només competeixen tres, però tots tres representen el mateix. Quan nosaltres sortim, la gent recuperarà la il·lusió pel canvi a Barcelona", ha recalcat.

Municipalisme

En l'acte celebrat aquest matí a Reus, Turull ha reivindicat Junts com "un partit de mentalitat municipal i determinació nacional", una formació que els catalans "percebin com a útil". "Hem d'obsessionar-nos amb el que diu la gent, més que fixar la vista en el que diuen els titulars dels diaris", ha resolt. Per la seva banda, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha destacat el "compromís fonamental" dels alcaldes independentistes durant la jornada de l'1-O perquè els veïns poguessin votar, i els ha agraït el treball conjunt i la confiança. En aquest sentit, la futura presidenta de la formació ha assegurat que Junts no podria ser "un partit independentista si no fos municipalista, perquè la independència no podrà proclamar-se sense els ajuntaments i els seus treballadors".