El magistrat de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha arxivat la causa oberta contra el conseller Jordi Turull i la seva dona Blanca Bragulat per un presumpte delicte d'alçament de béns en considerar que no ha quedat acreditada l'acusació. La fiscalia va demanar l'arxivament del procediment dies després que es prengués declaració a la parella, l'octubre passat.

La Fiscalia del TSJC va presentar el maig passat ​una querella contra el matrimoni per un delicte d'insolvència punible perquè Jordi Turull va canviar part dels béns que tenia a nom seu a nom de la seva dona el 2017. També es va canviar un compte corrent que era a nom dels dos i que actualment només és de Blanca Bragulat. 

Turull i Bragulat van declarar el 8 d'octubre davant del jutge i van relatar que els canvis es van fer a finals de l'abril del 2017, molt abans que ell fos nomenat conseller de la Presidència. Van explicar que només es va tractar de regularitzar una situació pendent des del 1995.

Turull va declarar que ell va comprar la casa de Parets del Vallès i que la seva dona va pagar les obres. Problemes de salut van intranquil·litzar el conseller que va decidir posar l'immoble a nom de la seva dona. Pel mateix motiu va sortir del compte de la seva dona on tots dos figuraven com a titulars, i es van fer dos testaments recíprocs.

El tribunal constata que efectivament va ser Bragulat qui es va fer càrrec de les obres de rehabilitació de l'habitatge i també que era ella qui exclusivament utilitzava el compte corrent denunciat.