El conseller Jordi Turull hauria cedit part del seu patrimoni a la seva dona per motius de salut i no per por a les represàlies que poguessin venir derivades del procés. Així ho ha explicat la família en un comunicat, on també han explicat que tota la informació sobre els béns patrimonials ha estat sempre comunicada i publicada al Parlament de Catalunya i s'han pagat els impostos corresponents. 

El passat mes de juny Turull, que aleshores era diputat de JxSí, va decidir passar a compatir el 50% de l'habitatge familiar que tenen a Parets del Vallès amb la seva dona, ja que fins aquell moment només anava al seu nom. Segons explica el comunicat, el motiu de la cessió va ser perquè "li van diagnosticar unes apnees molt severes que l’obliguen a dormir sempre amb una màquina d’oxigen, també ara a la presó, a risc de mort sobtada en cas de no fer-ho".

També asseguren que en el moment en què "Jordi Turull va fer aquestes modificacions patrimonials ni era conseller, ni es preveia que ho pogués ser, i per descomptat no tenia cap mena d’avís ni d’advertiment per part de cap tribunal o instància judicial". Per aquest motiu, critiquen que hagin "d’airejar situacions estrictament personals, com les relacionades amb la pròpia salut, per haver de defensar-se de l’obsessió de la fiscalia per perseguir als que considera dissidents, descriu l’escenari dramàtic i de desesperació que viuen certes instàncies de l’estat espanyol". 

La fiscalia ha presentat una querella contra el conseller Jordi Turull i la seva dona per un suposat delicte d'insolvència punible per cedir part del seu patrimoni a la seva dona abans de l'1 d'octubre.