Tot i que durant els tres anys que porten PSOE i Unidas Podemos governant junts a Espanya hi ha hagut algunes crisis a l'Executiu per les diferències ideològiques entre els dos partits de la coalició, la ruptura mai no havia estat tan gran com ara. La decisió dels socialistes, que han tirat pel dret i han optat per reformar la llei del només sí és sí, encara que sigui sense arribar a un acord d'Irene Montero, ha tensat molt les relacions. I aquest mal moment també ha afectat, per exemple, a la llei del benestar animal, que es vota aquest dijous al Congrés. Si les diferències entre un partit i un altre, pel fet que els socialistes estan a favor d'excloure els gossos que s'empren per activitats cinegètiques (els llebrers) de la llei, en el passat s'haurien resolt en privat, ara la tensió és massa elevada i tot es fa públic. Per això, la secretaria d'organització de Podemos, Lilith Verstrynge, va compartir un vídeo que comparava Pedro Sánchez amb Santiago Abascal per la seva posició sobre els gossos llebrers. Després de veure l'enrenou que va provocar amb la seva piulada, la política l'ha esborrat del seu perfil. 

L'atac a Pedro Sánchez per la posició dels socialistes en la llei del benestar animal comença des del principi del vídeo. "Pedro Sánchez es posa al costat dels que maltracten als seus gossos", es pot llegir sobre les imatges primer d'un gos llebrer i després de la cara del president del govern espanyol que es transforma en la de Santiago Abascal. El de Vox és un gran defensor de la caça i el seu partit ha "alertat" que la nova normativa suposaria "una destrucció de gran part del món rural, acabarà amb el 'toro bravo' i les 'dehesas', sense el menor rigor científic que ho avali". 

Després d'aquesta transformació de Pedro Sánchez en Abascal, el vídeo, que es va publicar per primer cop al mes d'octubre, recull l'opinió de diferents personatges públics, crítics amb la llei, per la desprotecció que suposa per algunes races de gossos com els llebrers. Per exemple, Susanna Griso pregunta: "Vosaltres enteneu que els gossos de caça es quedin sense cap mena de protecció legal?" i el Gran Wayoming es qüestiona si amb la nova llei "pots tenir un gos de caça i matar-lo a cops?". El vídeo recull diverses persones, que assenyalen directament a l'esmena del PSOE a la llei de benestar animal sota el lema "mateixos gossos, mateixa llei" i demanant a Sánchez, com a representant dels socialistes, que es posi al costat dels animals. 

Vídeo compartit i després esborrat 

Lilith Verstrynge, secretaria d'organització de Podemos, va compartir el vídeo a principis de febrer, quan encara faltava una setmana perquè la llei arribés al Congrés i encara hi havia temps per arribar a un acord, però la llei del només sí és sí ha complicat les relacions entre els socis del govern. Llavors, Verstrynge escrivia "els llebrers no són una eina més per als caçadors. El PSOE no pot excloure'ls de la llei de benestar animal que cerca acabar amb la impunitat de l'abandonament i el maltractament". Amb tot, va acabar esborrant el vídeo i al seu perfil només hi ha una piulada al respecte, però en la que no apareix cap comparació entre Sánchez i Abascal: "Que la llei de benestar animal inclogui i protegeixi a tots els animals per igual és una demanda social que el PSOE té la responsabilitat d'atendre".