La llei de Benestar Animal és una de les altres lleis elaborades des d'un ministeri governat per Podemos que ha generat friccions entre els socis de la coalició. Tot i que bona part del redactat genera consensos entre socialistes i morats, l'esmena que van presentar els de Pedro Sánchez que excloïa els gossos de caça d'aquesta llei ho va fer saltar tots pels aires i va suposar el rebuig de desenes d'associacions animalistes. Aquestes avui han fet un pas més i s'han plantat a les portes del Congrés dels Diputats amb un gos llebrer (dels més maltractats per aquestes pràctiques) embolicat en una bandera d'Espanya i amagats rere cartes de Pedro Sánchez, el diputat socialista Santos Cerdán, i el president manxec Emiliano García-Page, un dels grans assenyalats. La pràctica de la caça és molt estesa en aquesta regió on la majoria socialista penja d'un fil i el seu president sempre s'ha mostrat en contra que la llei inclogui aquesta mena de gossos. 

La proposta de Podemos genera discrepàncies 

Aquesta performance ha tingut lloc el mateix dia que es reuneix la ponència de la Comissió de Drets Socials per tractar de manera conjunta el projecte de llei orgànica de modificació del Codi Penal en matèria de maltractament animal i el projecte de llei de protecció, drets i benestar dels animals. Es tracta d'una reunió a porta tancada en què socialistes i morats intentaran trobar un acord sobre aquesta mesura després que els de Ione Belarra hagin proposat afegir al text una excepció que permeti que els gossos de caça puguin quedar fora de la norma única i exclusivament durant el període que duri la temporada de caça. Aquesta iniciativa compta amb el vistiplau dels animalistes que han protestat davant el Congrés, però, en canvi, no va ser ben rebuda per altres entitats, com ara PACMA, que la van titllar de vergonyosa, ja que és llavors quan més pateixen aquests animals. 

 A banda de les caretes de política, els manifestants portaven pancartes amb la mà de la rosa socialista aguantat una soga que ofega un gos llebrer.  Des de les organitzacions animalistes assenyalen que, a partir de la seva experiència al capdavant de protectores d'animals, cada dia veuen "la crueltat" que pateixen els gossos de caça: aquests arriben "apallissats, amputats i terroritzats" als seus centres. A més, també han retret que la tasca que fan a l'hora de curar i tractar aquests animals malferits, no hauria de recaure sobre ells, sinó damunt dels serveis públics.