"No tenim encara la fórmula perquè el ple pugui ser efectiu". Són paraules del president del Parlament, Roger Torrent, al programa Preguntes freqüents de TV3, on al mateix temps ha recordat que si va decidir ajornar el ple va ser perquè no hi havia garanties. El president assegura que no estaven garantits els drets polítics fonamentals de Carles Puigdemont i que ell s'havia compromès a defensar-los. A més a més, ha afegit que no era segur que el debat fos efectiu, és a dir, que se n'acceptés el resultat. 

D'altra banda, Torrent s'ha reafirmat a l'hora de dir que Puigdemont és l'únic candidat i ho ha demostrat repetint que ell té un compromís amb la defensa dels drets del president a l'exili. Sobre els missatges entre Puigdemont i Comín on el primer deia "els nostres ens han sacrificat, almenys a mi", el president del Parlament ha subratllat que ells mai han sacrificat ningú. 

A l'entrevista també s'ha parlat sobre les declaracios que la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, ha fet al programa Via lliure de RAC1, en què assegurava que prefereix un escenari d'eleccions abans que hi hagi un Govern "tutelat" pel govern espanyol. El president del Parlament ha indicat que "respecta" les paraules de la consellera i que sobretot hi està d'acord "quan diu que s'han de recuperar les institucions perquè cada dia de 155 és un drama per al país".

Finalment, Roger Torrent ha recordat que un membre del PP el va amenaçar dient que "té dos fills, ja sap què li espera si permet la investidura de Puigdemont", i ha assegurat que les amenaces mai haurien de formar part d'un sistema democràtic. Abans de marxar ha admès que no ha tingut contacte amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy; "només hem rebut amenaces i això que els vam proposar dialogar", concloïa Torrent.