El Partit Popular torna a fiar l'estratègia d'impedir la investidura de Carles Puigdemont al corró dels tribunals. Fonts de la direcció recorden al president del Parlament, Roger Torrent, que "té dos fills, ja sap què li espera", si permet la investidura de Puigdemont, després que el cap de llista de Junts per Catalunya li hagi demanat, a través d'una carta, empara per assistir a la sessió. El portaveu del PP, Pablo Casado, ha parlat en públic del precedent de querelles contra Carme Forcadell i ha denunciat que "l'interlocutor de Puigdemont no és Torrent, sinó el Tribunal Suprem".

"O desconvoca el ple, o se'l torna a avisar", ha dit el portaveu a la roda de premsa posterior al comitè de direcció del PP d'aquest dilluns, presidit pel president del partit Mariano Rajoy. "Que Forcadell li expliqui per què es va espantar", ha reblat Casado i ha instat el president del Parlament a proposar un altre candidat que no passi per "la via il·legal". Aquest podria ser el líder d'ERC, Oriol Junqueras, però al PP no es mostren tampoc gaire satisfets que sigui un diputat que es troba a la presó, perquè volen passar pàgina del procés sobiranista.

El PP dona suport a l'estratègia de Rajoy d'un recurs cautelar per impedir la investidura de Puigdemont i insinuat que, si no, s'hauria intentat la sessió a distància. Els populars veuen ja barrada la possibilitat amb la resolució del Tribunal Constitucional i afirmen que si Puigdemont no renuncia és perquè cauria en l'ostracisme. "Aquesta resolució [del TC] és la fi de l'escapada de Puigdemont. Serà pres o pròfug, no president de la Generalitat. Aquest és el seu únic cordó umbilical, perquè, si no, serà un pària, ja que quan trepitgi terra espanyol serà detingut", ha dit Casado.

En aquest estat de coses, els populars estenen la mà a la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, perquè intenti una investidura, "si els independentistes segueixen bloquejant" que es formi govern a Catalunya. Això seria almenys "l'intent" de fer valer que els constitucionalistes tenen majoria en "vots" però no en escons. Fonts populars insinuen que no els aniria malament un nou escenari electoral, de manera que poguessin recuperar l'escó que els manca per tenir grup propi. Cs es va negar a prestar-los-en un, cosa que va atiar el malestar del PP en la lluita que manté amb Cs pel vot de la dreta.