Clara i contundent. La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, ha assegurat que prefereix un escenari d'eleccions abans que hi hagi un Govern "tutelat" pel govern espanyol. Així ho ha expressat en una entrevista al Via lliure de RAC1, des d'on ha criticat la proposta del vicepresident, Oriol Junqueras, de combinar un president "simbòlic" amb un "d'efectiu"

"Legítima, simbòlica, efectiva... No acabo d'entendre la proposta de Junqueras", ha assegurat la consellera amb un to especialment dur contra els republicans, la qual cosa denota que es mantenen les esquerdes dels darrers dies en el si de l'independentisme. Per a Ponsatí, la prioritat és defugir l'autonomisme i fer efectiu el "mandat" dels independentistes sorgit de les eleccions del 21-D.

A banda de Junqueras, Ponsatí també ha tingut unes paraules dirigides al president del Parlament, Roger Torrent, que dilluns va ajornar inesperadament el ple d'investidura de Puigdemont. La consellera ha recordat que va renunciar a la seva acta de diputada per garantir la majoria independentista i així poder investir Puigdemont.

Noves eleccions

Precisament, Ponsatí ha condicionat mantenir la via independentista i la candidatura a la presidència de la Generalitat de Carles Puigdemont a unes noves eleccions, un escenari "no descartable" per a la consellera a l'exili. "Per tornar a tenir escortes i cotxes oficials, més val noves eleccions", ha deixat anar sobre un escenari autonomista.

De fet, la consellera només es planteja dues possibilitats futures: una en què es mantingui el pols independentista, amb el president Puigdemont al capdavant; o bé un Govern "sota vigilància" que segueixi amb el procés "en paral·lel i que estigui encapçalat per un "candidat alternatiu". Més enllà d'aquestes opcions, Ponsatí aposta per uns nous comicis.

En tot cas, Ponsatí ha demanat transparència als polítics que condueixin el procés a partir d'ara enmig de l'allau de traves polítiques i judicials. "Les forces polítiques que reconeixen el mandat de l'1-O han d'actuar de forma responsable i sincera", i això passa des del seu punt de vista per explicar els "límits" i exposar propostes concretes.