El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que poc a poc es va "construint la unitat al bloc independentista, que és el que demana la ciutadania". Tot i aquesta demanda, el president ha admès que "no és fàcil dibuixar una estratègia conjunta" sota un escenari de repressió.

Aquest dimecres el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, es va reunir amb el president a l'exili, Carles Puigdemont; una trobada que per Torrent "és una molt bona notícia" ja que considera que escenifica aquesta voluntat d'unitat. 

"S'ha de portar el debat al Parlament a termes més racionals"

El president ha assegurat que és necessari que el debat al Parlament es porti a "termes més racionals", ho ha dit referint-se al ple crispat de la setmana passada. Com a conseqüència d'aquell episodi a l'hemicicle, Torrent va decidir convocar una reunió per instar els diputats a mantenir el decòrum "per respecte a la institució i, sobretot, per respecte a la ciutadania".

Durant l'entrevista, el president s'ha mostrat satisfet amb la trobada que ha qualificat de "molt constructiva" ja que tots els diputats "són conscients que no es pot allargar aquesta deriva".

A més, el president ha apuntat que "tots els grups parlamentaris" són conscients que els episodis de crispació a l'hemicicle "desprestigien els grups i la institució". Segons Torrent, "al Parlament s'ha de poder parlar de tot però amb respecte a la institució i als diputats".

Un dels protagonistes del ple de la setmana passada va ser el dirigent de Ciutadans Carlos Carrizosa que va acabar amenaçant el diputat d'ERC Ruben Wagensberg quan aquest va acabar la seva intervenció. "Puja cap amunt, ens veiem fora", li va dir el dirigent unionista. La picabaralla va tenir lloc després que el parlamentari republicà afirmés que Cs "està literalment més a prop del feixisme" que l'independentisme del supremacisme, unes paraules que va acabar retirant. És per això, que aquest dijous el president ha apel·lat Carrizosa: "Sap perfectament la diferència entre tenir un discurs potent i faltar el respecte als companys".