El ple del Parlament d'aquest divendres al matí ha tornat a ser tens. Tant que el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha acabat amenaçant el diputat d'ERC Ruben Wagensberg quan aquest ha acabat la seva intervenció. "Puja cap amunt, ens veiem fora", li ha dit el dirigent unionista. La picabaralla ha tingut lloc després que el parlamentari republicà afirmés que Cs "està literalment més a prop del feixisme" que l'independentisme del supremacisme, unes paraules que ha acabat retirant.

L’endemà que el president del Parlament, Roger Torrent, hagués de cridar l’atenció als diputats de Cs per les acusacions de supremacisme, Ruben Wagensberg els ha exigit que deixin de fer-ho. “La nostra rèplica podria ser perfectament parlar del grup feixista de Ciutadans, del feixista Carrizosa o la feixista Arrimadas”, ha contraatacat el diputat d’ERC. “De fet, podríem dir que vosaltres esteu literalment més a prop del feixisme en el moment que us manifesteu al costat de Vox”, ha insistit.

Les paraules de Wagensberg han provocat, un dia més, la intervenció de Torrent, que ha avisat que no tornarà a “tolerar” cap falta de respecte a cap diputat, i ha reclamat al republicà que es retractés de les seves paraules. Wagensberg ho ha fet, però Carrizosa no s’ha donat per satisfet i li ha recriminat quan tornava al seu escó.

Malgrat que Carrizosa ha desmentit que li hagi dit “puja cap amunt, ens veiem fora”, diversos diputats, com la republicana Magda Casamitjana o la cupaire Maria Sirvent, han confirmat que el portaveu de Cs ha dit això.