La sentència ja està escrita. Així de contundent ha respost el president de la Generalitat, Quim Torra, al jutge en la citació per desobediència del TSJC per la col·locació de dues pancartes més al balcó del Palau que s'ha celebrat aquest dimecres al matí.

En una compareixença institucional, el president ha explicat que li ha dit al jutge que "aquest no era un tribunal neutral i que digués el que digués la sentència ja està escrita". Torra també ha denunciat davant del magistrat que el judici "s'emmarca en la persecució general contra l'independentisme" i que "aquesta és una causa contra una minoria nacional", lligant amb l'argument que ja va exposar la setmana passada el seu lletrat, Gonzalo Boye.

Finalment, Torra ha assegurat que li ha dit al jutge que tots dos "tenien molta feina" i que era millor que es dediquessin a fer-la, i ha posat com a exemple una reunió de coordinació de la pandèmia de la Covid-19 que té aquest mateix matí.

Pel que fa al tracte rebut, Torra ha reconegut que "en contraposició" al judici que va dirigir el president del TSJC, Jesús María Barrientos, "ara hi ha hagut molt respecte". "Les institucions s'han de tractar amb aquesta correcció", ha reivindicat.

"Temps de venjança"

Torra també ha volgut recordar que Jordi Turull ha hagut de viure la mort del seu pare des de la presó. "Sembla mentida fins a quin punt els temps que estem passant són de venjança. Fins al punt que un fill veu com el seu pare emmalalteix i mor des de la presó", ha denunciat.

El president també ha recordat que avui es compleix un any de la detenció dels CDR en l'Operació Judes, la qual ha qualificat d'"operació d'estat que tenia per objectiu atemorir els catalans". Preguntat sobre la tramitació dels indults que el govern espanyol començarà la setmana que ve, Torra ha refusat comentar-ho. En qualsevol cas, tant JxCat com ERC ja han rebutjat que aquesta sigui la solució i han tornat a demanar l'amnistia per als presos polítics.