El pare de Jordi Turull, Mingo Turull, ha mort aquest dimarts com a conseqüència d’una greu malaltia, segons fonts properes al conseller empresonat al centre penitenciari de Lledoners.

Turull ha estat autoritzat a sortir de la presó per acompanyar la seva família. Durant el mes d’agost, el conseller ja va haver de demanar un permís extraordinari al Tribunal Suprem per poder visitar el seu pare a l’hospital.

El conseller va voler homenatjar els seus pares en un article publicat a ElNacional.cat fa uns mesos titulat Als meus pares. "Ara que es parla tant i que hi ha tanta competitivitat amb els currículums acadèmics i professionals, dels polítics entre d’altres, ara que sovint es parla més de l’aptitud que de l’actitud, vull deixar constància que, en el meu cas, el millor que puc i vull exhibir al meu currículum acumulat al llarg de la meva vida no és que tinc aquest o aquells estudis, o que he tingut aquesta o aquella responsabilitat, el millor que vull exhibir perquè és el que m’ha deixat un pòsit al llarg de la vida, és que fa 52 anys que soc fill del Mingo i la Dolors de Parets", concloïa l'article.

El president, Quim Torra, ha expressat el seu condol a Turull a través de Twitter, igual com ho ha fet el president Carles Puigdemont.

També, el president del Parlament, Roger Torrent, i el vicepresident, Pere Aragonès, li han fet arribar el seu escalf a través de les xarxes.

També la resta de presos li han transmés el seu suport.