JxCat i ERC són escèptics amb la tramitació dels indults que el govern espanyol començarà la setmana que ve. Així ho han expressat els dos socis del Govern en declaracions als mitjans a les portes del TSJC, després d'acompanyar el president de la Generalitat, Quim Torra, al segon judici per la pancarta.

El president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha qualificat els indults dels presos polítics de "cants de sirena" i ha rebutjat que serveixin per resoldre el conflicte entre Catalunya i l'Estat. En aquest sentit, ha reiterat que la solució passa per l'amnistia, tot i que ha manifestat el seu respecte per totes les "solucions personals" que pugui haver-hi per als presos.

 

En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat la secretària adjunta d'ERC, Marta Vilalta, que ha negat que aquesta tramitació sigui un "gest" de l'Executiu de Pedro Sánchez. "Ho han de fer per força, no és cap gest, no hi ha cap voluntat que hagin afegit. És una tramitació que marca la llei", ha afirmat afegint que la solució passa per l'amnistia i l'autodeterminació.

 

Batet i Vilalta han reiterat el seu suport al president Torra i han acusat l'Estat d'orquestrar tota una causa general contra l'independentisme amb un esperit de venjança i no de justícia.

Per la seva banda, la diputada de la CUP Maria Sirvent també ha expressat el seu suport al president de la Generalitat així com al membre dels CDR acusat de desordres públics durant la vaga del 8 de novembre del 2017. "S'ha de dir ben alt i ben clar que seguirem organitzant-nos, que seguirem teixint xarxes de solidaritat i d'organització comunitàries", ha reivindicat.