El president de la Generalitat, Quim Torra, ha acusat el cap del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, d'esborrar la separació de poders. El candidat del PSOE a les eleccions del 10-N ha reivindicat avui el seu control sobre la Fiscalia per extradir Carles Puigdemont.

En el míting de JxCat d'aquest dimecres al vespre a Girona, Torra ha afirmat que l'Estat ha fet un "colossal ridícul internacional". Torra s'ha pronunciat en aquest sentit per la negativa de la justícia britànica d'activar l'ordre de detenció europea contra la consellera a l'exili Clara Ponsatí en considerar-la "desproporcionada".

En la seva intervenció, el president de la Generalitat també ha apel·lat a la unitat de l'independentisme. "Només ens en sortirem si som capaços d’aconseguir moments de país com els que hem viscut. La fòrmula d'èxit és la de l'1-O. Si els partits, la ciutadania i les entitats anem tots a una sortirem més determinats i enfortits d'aquesta prova", ha afirmat

Per la seva banda, la cap de llista per Barcelona, Laura Borràs, ha demanat que la gent voti "sense complexos ni coaccions de la repressió". "Ja n'hi ha prou de donar vots a canvi de res. Estem en un moment excepcional que ens demana que votem sense complexos, sense coaccions i pensant en el país i en qui ens farà seguir avançant cap a la independència de Catalunya", ha instat.

L'acte ha començat amb un minut de silenci per la mort del pare de Puigdemont. L'exconsellera ha homenatjat el pare del president a l'exili amb la lectura del poema 'Silenci dels morts', de Joan Vinyoli. Puigdemont ha anul·lat la seva intervenció per videoconferència a l'acte, des de l'exili.