Xavier Puigdemont, pare del president a l'exili, Carles Puigdemont, ha mort aquesta tarda a Catalunya als 91 anys d'edat, segons ha anunciat el seu fill des de Bèlgica.

"Fa poca estona ens ha deixat el pare. La meva mare, les meves germanes i els meus germans el recordarem sempre com un home de bondat immensa i fidelitat als valors del cristianisme de base. Descansi en pau. ACS", ha indicat el president.

Precisament en una entrevista al diari britànic The Times, Puigdemont afirmava la setmana passada que dubtava si podria tornar a veure els seus pares mai més, a causa de la seva situació d'exili. Puigdemont ha cancel·lat la seva participació aquest vespre en un míting de JunstxCat a Girona, via telemàtica.

The Times

Tot just transcendir la notícia s'han multiplicat les mostres de condol. El president Quim Torra ha telefonat Puigdemont per donar-li el condol. Torra té previst assistir a l'enterrament en els pròxims dies.

 

La diputada al Bundestag Zaklin Nastic (Die Linke) ha mostrat el seu condol per la pèrdua, i ha lamentat que "li hagin negat una trobada amb el seu pare i un comiat, a causa de la persecució política". "És un fet especialment tràgic".