"No hi ha res més important en la meva presidència que combatre el virus i ajudar els 7,5 milions de catalans. Per això calia enfortir el Govern i injectar energies renovades a uns departaments que són decisius per a sortir-nos-en". Així ha justificat el president de la Generalitat, Quim Torra, els canvis que ha impulsat aquest mateix dijous a les conselleries d'Empresa, Interior i Cultura.

En el seu discurs durant la presa de possessió del càrrec dels nous consellers d'Empresa i Interior, Ramon TremosaMiquel Sàmper respectivament, Torra ha assegurat que "aquests departaments tindran un paper molt important en els pròxims mesos". "És per això que assumeixo el compromís de posar unes persones que crec que poden aconseguir un millor resultat, no em mou cap altre interès", ha defensat davant les crítiques de l'oposició, que l'acusen d'haver fet els canvis arran de la pugna entre Junts i el PDeCAT.

quim torra ramon tremosa - acn

El president Torra saluda amb el colze al nou conseller d'Empresa, Ramon Tremosa | ACN

Així doncs, el president ha volgut agrair la feina als consellers sortints amb un to conciliador: "Han servit al país sense reserves i dedicant tot el temps de què han disposat per aixecar-lo de les cendres del 155 i recuperar el tremp que ens ha de portar a la República Catalana". "Van acceptar un encàrrec difícil i en un moment incòmode. Us agraeixo amb rotunditat i de manera pública la feina que heu fet fins ara. El país necessita persones com vosaltres", ha reiterat.

Torra també ha agraït als nous consellers la seva decisió d'entrar a l'Executiu "en un moment decisiu pel país com l’actual". "La vostra feina, el vostre esperit de servei, és i serà un estímul", ha afirmat.

Conscient de la incertesa que fa temps que viu la legislatura i la seva mateixa presidència, Torra ha volgut treure-li ferro. "No em preocupa perquè sé que al meu voltant hi ha persones molt valuoses i d’una magnífica competència i talent. L’important és la determinació col·lectiva i el compromís", ha assegurat.

Així doncs, després de l'acte d'avui, només quedarà que dimarts vinent la nova consellera de Cultura, Àngels Ponsa, prengui possessió del seu càrrec.

En l'entrega del Premi Internacional de Catalunya, Torra ha cridat a "no doblegar-se mai davant de la llibertat d'expressió", paraules que segurament també fan referència al seu cas amb la pancarta dels presos polítics.