Miquel Sàmper ha estat nomenat nou conseller d'Interior en substitució a Miquel Buch. Fins ara, ha estat regidor i president del grup municipal del Junts per Terrassa.

Sàmper és llicenciat en Dret i Ciències Polítiques i de l'Administració i abans de ser nomenat candidat a l'alcaldia de Terrassa, el 2015, i ser segon de la llista l'any passat, va ser degà del Col·legi d'Advocats de Terrassa (2006-2014). 

A més, Sàmper va ser president del Consell de l'Advocacia Catalana (2012-2014) i adjunt a la presidència del Consell General de l'Advocacia Espanyola (2010-2014).

Del 2015 al 2017, Sàmper va ser regidor d'empreses, ocupació, consum i llicències d'activitats. Per altra banda, també ha col·laborat activament en causes humanitàries i organismes defensors dels drets humans. 

Per la seva trajectòria com a advocat, ha rebut la Creu de Sant Raimon de Penyafort de el Ministeri de Justícia i també Creu d'Honor de l'Consell de l'Advocacia Catalana, així com la Gran Creu a l'Mèrit de l'Advocacia Espanyola.

Sàmper va ser creador de la primera Oficina d'Intermediació Hipotecària d'Espanya i ha col·laborat activament en causes humanitàries i organismes defensors dels drets humans.

Denuncia a la Guàrdia Civil

Un agent de la Guàrdia Civil va deixar anar durant el judici al procés al Tribunal Suprem que Sàmper es va dedicar a "incitar les masses" durant les protestes per l'escorcoll de la seu d'Unipost a Terrassa. En un tuit, l'ara nou conseller d'Interior va considerar “un gran honor” que se l’acusés “falsament”. I va assegurar que estudiaria “les corresponents accions criminals per esclarir els fets i ajudar humilment a la causa de la veritat”.

La decisió de fer canvis al Govern arriba just després de la ruptura de l'espai convergent i la desbandada del PDeCAT i del fet que, de tots els membres del Govern, Chacón és l'única que conserva el carnet del PDeCAT. La resta de consellers ja van estripar el seu la setmana passada. En el cas de Mariàngela Vilallonga és diferent, ja que consta com a independent.