El president Quim Torra i el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, han abordat aquest dijous a la tarda la polèmica sobre la immersió lingüística en una reunió que han mantingut tots dos juntament amb altres exconsellers del camp al Parlament. A la trobada hi havia, a més de Torra i Bargalló, les exconselleres Meritxell Ruiz i Irene Rigau, i s'ha contactat amb Clara Ponsatí, actualment exiliada a Escòcia, segons ha pogut saber El Nacional.

La reunió arriba després de la polèmica generada pel nou model lingüístic presentat aquest dimarts pel conseller Bargalló. Una de les novetats més controvertides d'aquest nou model és que els centres podrien modificar la presència dels diferents idiomes en qualsevol matèria, de forma que es pugui donar més castellà en entorns catalanoparlants i més català en entorns castellanoparlants.

Segons les mateixes fonts, els consellers han conclòs durant la reunió que "el model és bo". Ja aquest dimecres, després de la polèmica, el president Torra va defensar que "el compromís d'aquest Govern és avançar cap a la normalització lingüística, que no es toca" i que "l'escola catalana és un model d'èxit i de futur que ens cohesiona". També Bargalló va negar que s'estigués relaxant el model​.

L'actualització del model d'immersió anunciada per Bargalló havia posat en alerta diversos sectors, com Plataforma per la Llengua o el mateix artífex del model actual, que havien mostrat la seva preocupació pel que consideren que és una devaluació del català a l'escola que pot comportar un retrocés de la llengua.