"La sentència és totalment kafkiana". D'aquesta manera s'ha referit l'eurodiputat de Junts, Toni Comín, sobre la decisió del Tribunal Constitucional amb la qual confirma que Carles Puigdemont i Toni Comín són eurodiputats. Comin ha parlat irònicament sobre la decisió del TC, ja que segons l'eurodiputat el que diu és que com que el tribunal de justícia de la Unió Europea ja ha dit que són eurodiputats no cal resoldre-ho en un recurs que "té com a objectiu fer-li saber a la JEC que som eurodiputats". En una entrevista aquest dimecres a Els Matins de TV3, l'eurodiputat ha assegurat que l'argument que ha fet servir el TC per desestimar el recurs hauria d'haver estat al contrari "admetre el recurs i confirmar la nostra posició". Comin ha titllat la sentència d'inaudita i ha explicat que la decisió confirma la seva posició, però "en lloc de fer-ho a través d'una sentència que ens doni la raó, però ho fa a través d'una sentència desestimatòria, per pèrdua d'objecte". 

Comin ha fet una comparativa amb un assassinat, i ha afirmat que és com si un jutge digués "aquí hi ha hagut un assassinat, però com tothom ha vist doncs no cal que faci la sentència condemnant al responsable de l’assassinat. Perquè ha matat i està clar m'abstinc de fer una sentència perquè tothom ho ha vist", ha conclòs. 

L'objectiu: l'extradició de Puigdemont 

Sobre la reforma de la sedició, Comín ha assegurat que l'objectiu del PSOE és "facilitar l'extradició del president". En aquest sentit, ha indicat que "és una barbaritat fer una reforma del Codi Penal pensant en un cas concret, tal com va admetre Calviño". L'eurodiputat de Junts ha advertit que malgrat que aquesta sigui la seva intenció, no se'n sortiran "perquè el que és rellevant a l'hora d’una extradició són els fets i els codis penals dels països que han d’extradir", per tant, Comín ha titllat la reforma de poc rellevant, ja que manté que ni els fets han canviat ni els codis penals tampoc. 

Per fer front aquest objectiu del PSOE, Comin considera que tots els partits independentistes i demòcrates de Catalunya haurien de ser molt crítics amb aquesta reforma, perquè "té com a objectiu que persones innocents acabem davant del jutge". L'eurodiputat reclama que si l'1-O no és delicte "no podem aplaudir una reforma que té com a objectiu que persones innocents acabem davant d’un jutge processat per un delicte que mai hem comès". 

Gestió del conflicte català

Toni Comín considera que la reforma del delicte de sedició impulsada pel govern espanyol està pensada per "congestionar d’una manera nova el conflicte català". Segons Comín, els arguments de Pedro Sánchez donen una clau d'interpretació molt clara, si els fets de l’1-O, que són el punt de partida de consens dels independentistes i els demòcrates catalans, no són un delicte "això vol dir que a les persones que els hi demanaven 15 anys de presó se’ls hi queden a 0 i les persones que no se’ls va demanar res, es quedin també a 0. Aquest és l’objectiu dels independentistes". 

Comín critica així que el que Sánchez pretén fer amb la reforma és que els que estaven condemnats a 15 anys passin a 5, en aquest sentit, assegura que amb aquesta nova reforma hi ha més risc que les persones que estaven condemnades a 0 anys ara ho estiguin a 5. "No podem vendre aquesta negociació com un gran èxit", Comín defensa que si les tres forces independentistes haguessin negociat juntes el resultat hauria estat més bo. "No s’ha reconegut la innocència dels dirigents. Ens hem quedat molt lluny dels objectius polítics de l’independentisme quan demanava desjudicialitzar el conflicte i demanar reduir la pena", ha conclòs.