La diputada d'ERC al Congrés dels Diputats, Teresa Jordà, ha reclamat un "compromís ferm, signat i amb un calendari" si no és possible aprovar una llei d'amnistia abans d'una eventual investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez. Jordà, en una entrevista al programa El cafè d'idees, de RNE, ha indicat que "seria fantàstic" que hi hagués un equip negociador conjunt entre ERC i Junts per Catalunya per abordar la investidura. "Demanem exactament el mateix", ha assegurat la diputada d'ERC.

De cara a una segona fase de negociació, després de l'eventual investidura de Pedro Sánchez, Teresa Jordà ha obert la porta perquè l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont formi part de la taula de diàleg. "Ens entendrem. Hem de pujar un graó", ha assegurat. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja ha plantejat aquesta possibilitat, qüestió que ha rebutjat el secretari general de Junts, Jordi Turull.

Aznar i el seu "¡Basta Ya!"

Jordà s'ha referit a les declaracions de l'expresident del govern espanyol Jose María Aznar, que aquest dimarts ha carregat contra una possible amnistia i ha fet una crida a dir "¡Basta ya!", manifestacions que han estat qualificades per La Moncloa de "crida colpista". La diputada d'ERC ha destacat que és una "bestiesa abismal" comparar "dipositar voluntats polítiques dins una urna" amb el terrorisme. En aquest sentit, ha apuntat que declaracions com aquestes fan que el moviment independentista agafi més múscul. Així mateix, ha dit que està d'acord amb la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, que va acusar Aznar d'atiar comportaments "antidemocràtics i colpistes" per haver cridat a la revolta contra l'amnistia.

En el marc de les iniciatives per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya i preguntada sobre si l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero seria un bon mediador, Teresa Jordà ha dit que si l'Estat el proposa "li hauríem de donar el vistiplau" i que no li sembla una mala idea. Ha puntualitzat, però que Zapatero és "art i part" i, per tant, ha posat en dubte que tingui una "objectivitat prou madura". "No sé si és el perfil adequat", ha afegit.

Jordà també ha valorat el discurs de la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, en la manifestació de la Diada. La diputada d'ERC ha destacat que no li van agradar les seves paraules perquè "no sumen". I ha considerat que el discurs de l'entitat independentista s'ha radicalitzat.