Els diputats d'ERC al Congrés Gabriel Rufián i Joan Tardà ha demanat obertament aquest divendres la dimissió del diputat de Junts pel Sí Germà Gordó. Ho han fet després que el TSJC hagi decidit investigar el diputat i exconseller pel cas 3%

Rufián ha afirmat que cal deixar de donar excuses "o serem l'excusa" i ha demanat explícitament la dimissió de l'exconseller de Justícia. També ho ha fet Joan Tardà, que ha assegurat en el seu missatge que "qui es pugui convertir en un impediment, ha de fer immediatament un pas al costat", a la qual cosa ha afegit: "Gordó ha de plegar, serà el seu millor servei al país".

 

Tardà i Rufian, però, no han sigut els únics que li han demanat la dimissió. També ho han fet les joventuts d'ERC i altres partits com la CUP, soci parlamentari de JxSí, Ciutadans, el PSC o Catalunya Sí que es Pot. Tots ells han exigit responsabilitats al diputat i que entregui l'acta. 

Malgrat això, l'exconseller s'ha reafirmat en les declaracions que va fer la setmana passada al Parlament, on va assegurar que no ha comès il·legalitats en el finançament de CDC. Ho ha dit després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) li hagi obert una investigació per la seva presumpta participació en la trama del presumpte cobrament de comissions il·legals. El TSJC li imputa uns presumptes delictes de tràfic d'influències, prevaricació i malversació de fons públics.