La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha demanat aquest divendres la dimissió de l'exconseller de Justícia de la Generalitat i actual diputat de JxSí, Germà Gordó, després d’haver-se confirmat la seva imputació per la presumpta participació al cas del 3%, que investiga si Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va cobrar comissions a canvi d'obra pública. Entre els delictes que se li imputen hi ha els de tràfic d'influències, prevaricació i malversació de fons públics.

“Fa unes setmanes sentíem parlar Prenafeta de la recepció d'empresaris controvertits per part d'alts dirigents de CDC, ahir vam saber que precisament Gordó tenia una agenda opaca que impedia conèixer aquestes cites 'controvertides' quan era membre del Govern", ha retret el diputat Benet Salellas, que ha assegurat també que "hi ha un fil que va de Prenafeta a Gordó, i amb la imputació d'avui comencem a estirar del fil".

La CUP-Crida Constituent ja va anunciar, el passat 24 de maig, durant la compareixença de Germà Gordó al Parlament per donar explicacions sobre aquesta trama, que l’esquerra independentista es personaria com acusació popular contra el cas 3%, petició que està pendent de ser resolta pel jutjat del Vendrell. Per altra banda, la CUP-CC també està impulsant una esmena al reglament de Parlament de Catalunya per tal que la cambra suspengui de manera immediata un diputat quan sigui jutjat per corrupció. 

L’equip jurídic de la CUP estudiarà els proper dies com procedeix davant aquesta imputació contra Gordó al TSJC, una imputació que serà un expedient que es tramitarà de forma independent, almenys mentre sigui aforat. Si deixés l'acta de diputat, com demana la CUP, la seva peça tornaria al jutjat del Vendrell on la CUP ja ha demanat de incorporar-se en el procés com acusació popular.

La resta de l'oposició

El principal grup de l'oposició, Ciutadans, ha exigit responsabilitats a Gordó hi ha recordat que, un cop sigui citat a declarar haurà d'entregar l'acta de diputat. "El president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras ja tenen el seu imputat i està tres escons darrere seu", ha assegurat el portaveu de la formació taronja, Carlos Carrizosa, tot posant de manifest que la corrupció ja afecta directament el Govern. 

Carrizosa s'ha referit també a l'expresident de la Generalitat Artur Mas, i actual president del PDeCAT, i ha assegurat que segons la investigació era qui derivava les comandes. "La imputació de Gordó és el primer pas per tal que Mas assumeixi responsabilitats, també pel cas del 3%", ha reblat.

Per part del PSC han demanat a Gordó que "s'expliqui més i millor" del què va fer la setmana passada en seu parlamentària. Els socialistes catalans consideren que l'actual diputat de Junts pel Sí hauria de fer una "reflexió profunda sobre la seva situació política" i també han demanat que es faci pública la seva agenda quan era secretari de Govern i Conseller de Justícia.

Des de Catalunya Sí Que es Pot han demanat, tant al PDeCAT com a Germà Gordó, que assumeixin responsabilitats. El grup no s'ha volgut pronunciar sobre com es concreten aquestes responsabilitats ja que consideren que aquesta decisió l'ha de prendre el partit i el propi imputat.