L'exconseller de Justícia i diputat de JxSí en el Parlament Germà Gordó ha reafirmat aquest divendres que no ha comès il·legalitats en el finançament de CDC, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) li hagi obert una investigació per la seva presumpta participació en la trama del presumpte cobrament de comissions il·legals.

Així ho ha manifestat a Europa Press després que, a l'interlocutòria, la Sala Civil i Penal del TSJC es declara competent per investigar-lo -atesa la seva condició d'aforat com a diputat- i ha obert diligències contra ell pels presumptes delictes de tràfic d'influències, prevaricació i malversació de fons públics.

La decisió ha arribat després que el jutge d'El Vendrell (Tarragona) que investiga el cas 3% demanés al TSJC d'obrir diligències contra l'exconseller, mentre que continuarà tramitant la causa contra la resta d'investigats, que no són aforats.

En la recent compareixença de Gordó en el Parlament, realitzada el passat 24 de maig per donar explicacions sobre aquests casos davant els diputats, ja va afirmar que sempre sempre ha actuat d'acord amb l'ordenació jurídica i va negar que les reunions que va mantenir amb empresaris sent secretari del Govern estiguessin relacionades amb el presumpte finançament il·legal de CDC.

"Esclar que m'he reunit amb empresaris. Només faltaria. I amb sindicats, entitats culturals, col·legis professionals... Amb tots els que m'ho demanaven", va explicar sobre les relacions amb presumptes casos de corrupció que afecten CDC. També va afirmar que en aquestes reunions ningú no li va demanar res "en contra de l'ordenació jurídica", que ell es limitava a escoltar els problemes que li plantejaven, i que aquestes trobades no eren la seva prioritat.