El Tribunal Suprem enviarà demà la citació per declarar als nous imputats pel cas de l'1-O. Pablo Llarena ha fixat el dia de Sant Valentí per a les imputades de la CUP, Anna Gabriel i Mireia Boya, que declararan el 14 de febrer. La secretària general d'ERC, Marta Rovira, i la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, declararan el 19 de febrer i l'expresident Artur Mas i l'expresidenta de l'AMI Neus Lloveras, el 20.

El magistrat ha avançat les dates avui als advocats al final de la declaració de Diego Pérez de los Cobos que ha declarat avui com a testimoni.

Els seus càrrecs surten a l'informe Enfocats com a responsables de tirar endavant el full de ruta per a la República catalana. El document el va trobar la Guàrdia Civil a casa Josep Mª Jové durant els escorcolls del 20 de setembre quan el van detenir com a cervell del referèndum. 

El Tribunal Suprem va anunciar l'ampliació de la causa el 22 de desembre, el dia de la loteria de Nadal, però la policia judicial no va traslladar la notificació fins passades les festes, el 9 de gener.

Després de la declaració es dictaran les mesures cautelars. No sembla, però, que en aquesta ocasió hi hagi la possibilitat de la presó provisional, com va passar amb els consellers del Govern, ja que Llarena no ha tingut pressa per convocar-los. Però caldrà esperar la declaració per veure què demana la Fiscalia, que sempre s'ha mostrat implacable, i què decideix el jutge, que fins ara li ha fet cas en tot.