Irene Montero és una de les víctimes més habituals dels insults de la dreta i la ultradreta, no només per les seves polítiques com a ministra d'Igualtat, que ara estan sent analitzades amb lupa després que una de les seves lleis estrella hagi provocat que agressors sexuals hagin sortit de les presons, sinó per ser qui és. Concretament, se la sol criticar per haver arribat a una posició de poder en política, primer diputada i després com a cap d'un ministeri, per la seva relació sentimental amb Pablo Iglesias, que va ser secretari general del partit i també vicepresident del govern espanyol durant poc més d'un any. I això és precisament el que li ha retret una regidora de Ciutadans a Saragossa, concretament la tinent d'alcaldia d'Economia de la capital aragonesa, que anant més enllà de les crítiques pels efectes que ha tingut la llei del "només sí és sí", ha assegurat que la ministra d'Igualtat "és on és perquè l'ha fecundada un mascle alfa", en referència a Iglesias, ja que els dos polítics tenen tres fills en comú, després d'anys de relació. 

Amaga els insults a Twitter 

L'autora d'aquestes indignants paraules és Carmen Herrarte i les ha pronunciades no en el seu àmbit privat, sinó en plena comissió d'Hisenda d'aquest consistori governat en coalició pel Partit Popular i Ciutadans. Durant la seva intervenció, la regidora taronja s'ha dedicat a carregar molt durament contra l'esquerra en general, i Unidas Podemos en particular, per "dedicar-se a amollar violadors al carrer", en referència a la desena d'agressors sexuals que han vist rebaixades les seves penes per la llei del "només sí és sí", que fa uns mesos va ser aprovada al Congrés amb el vot a favor del partit d'Herrarte. Davant la indignació de l'oposició per aquestes paraules denigrants contra una ministra, la taronja no s'ha fet enrere i ha deixat clar que "vostès no són qui per dir que es pot parlar aquí i que no", demostrant que no es feia enrere dels seus insults contra Montero: "Això ho fan vostès a la Xina comunista i a Rússia, però això és Espanya", ha sentenciat, davant la indignació d'alguns dels presents. 

Amb tot, quan aquesta regidora ha penjat a Twitter la seva intervenció per denunciar els efectes de la llei del "només sí és sí", ha retallat la part on insultava a Montero i deixava caure que l'únic mèrit que havia fet aquesta política per arribar a ser ministra era haver tingut relacions sexuals amb un dels seus caps i líder del partit, Pablo Iglesias. Aquesta no només és la concepció d'Herrarte, sinó que bona part de la dreta i ultradreta utilitza els mateixos arguments per criticar la ministra, tot i que no de manera tan explícita i en un entorn com una comissió d'un ajuntament, que a més, està enregistrada.

Demanen la seva dimissió  

Segurament aquests insults de la regidora contra Irene Montero no tindran efectes negatius sobre la seva autora, però ja hi ha qui demana la seva dimissió. De fet, després de sentir les paraules d'Herrarte, els grups d'esquerres s'han aixecat i han abandonat el ple, en senyal de protesta. Concretament, el PSOE, ZeC (Zaragoza en Común) i Podemos han exigit que les seves paraules tinguin repercussions. Alberto Cubero, de ZeC, ha lamentat que la ministra Montero està sent víctima d'un assetjament injustificat i l'ha defensada.