La Plataforma Stop JJOO ha presentat aquest dimecres una denúncia davant el Síndic de Greuges, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i l'Oficina Antifrau contra la campanya publicitària de la Generalitat sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern perquè considera que "vulnera el dret a la neutralitat institucional". La portaveu de la plataforma, Núria Sauquillo, ha criticat aquest dimecres davant el Síndic de Greuges que la campanya publicitària sobre els Jocs hagi començat sense que estigui convocada la consulta. La plataforma al·lega que l’espot de 30 segons que ha difós la secretaria general d’esports no respecta el debat igualitari que hi ha d’haver entre detractors i favorables. El vídeo en qüestió, que està penjat al canal de YouTube d’Esports i que s’ha emès en mitjans de comunicació de la CCMA, presenta diverses imatges del Pirineu i eslògans com “Una oportunitat per tornar a brillar i enamorar el món sencer”. Segons Sauquillo, la intenció de la campanya és crear un context social favorable a la candidatura dels JJOO, però ha avisat que "vulnera molts dels preceptes de la Llei catalana de consultes".

La portaveu de la plataforma ha aprofitat la seva intervenció per criticar la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Cataluya (DOGC) la contractació de Mònica Bosch com a directora de l'Oficina Tècnica del projecte de candidatura dels JJOO: "El Govern està destinant molts recursos públics a aquesta candidatura que està condemnada al fracàs". En la denúncia presentada al Síndic, al CAC i l'Oficina Antifrau exigeixen al Govern que retiri la campanya publicitària i que no destini més recursos públics a aquest efecte; que faci públic el cost total d'aquesta publicitat; i que "es comptabilitzin els minuts destinats a fer aquesta campanya a favor de la candidatura i es retornin a entitats que defensen el 'no' en el període de campanya per a la consulta".

Candidatura de Catalunya en solitari

Sobre les declaracions d'aquest dimecres de la Consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, en les quals ha parlat sobre la possibilitat de presentar una candidatura en solitari de Catalunya, Stop JJOO ha lamentat que tant ella com "Aragonès i tot el Govern continuïn apostant per tirar endavant els Jocs" i creu que això va en contra del que necessiten les comarques del Pirineu. En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimecres, Vilagrà ha  assegurat que l’executiu català veu la proposta conjunta amb l’Aragó “en un punt de no retorn”. “Ho veig dificilíssim”, ha dit. 

En resposta a aquestes declaracions del Govern, la portaveu de la plataforma ha augurat que tant el Comitè Olímpic Espanyol (COE) com el govern espanyol s'oposaran a una candidatura única de Catalunya, ja que, al seu judici, s'està creant un clima contrari a aquesta possibilitat: "El COE ha dit que no donarà suport a una candidatura única d'una comunitat, i avui Vilagrà diu que l'única opció és anar Catalunya en solitari. Creiem que en les pròximes hores o dies s'enfonsarà tot".