Després de la polseguera que ha aixecat la fugida de l'Estat espanyol del rei emèrit Joan Carles I, ara el focus s'ha posat a saber on és. S'ha especulat, per ara, amb Estoril i la República Dominicana. El que és evident, de moment, és que el monarca ja no era ni a Espanya quan es va emetre el comunicat aquest dilluns a la tarda. Però, on és Sofia?

La reina Sofia es queda. Com a mínim, per ara. Segons assenyala Vanitatis, Sofia hauria arribat a Mallorca dimecres passat, al costat de la infanta Elena i la princesa Irene. Les informacions exposen que en aquest moment, ja era conscient dels moments "difícils" que es viurien després del comunicat del rei emèrit explicant la decisió de marxar d'Espanya. 

reina sofia denrt d'or gtrees

GTRES

La publicació constata que aquest podria ser el motiu pel qual Sofia no s'hagi atrevit a sortir del palau de Miravent. 

El suport de Felip VI

Des de l'arribada de Felip VI fa sis anys, Sofia sempre ha pogut comptar amb el suport incondicional del seu fill. Felip VI ha volgut deixar ben clar el desig que la reina segueixi participant en algunes de les activitats de la Casa del Rei i en les fundacions en les que ella té interès.

De fet, el passat dia 16 de juliol es van fer públiques unes imatges de Sofia treballant al seu despatx de la Zarzuela, on havia presidit una reunió de la Fundació Reina Sofia. Una imatge que es va fer pública enmig de la polèmica pels comptes privats a Suïssa del rei emèrit.

Joan Carles I i Sofia fa anys que arrosseguen distància en el terreny sentimental però ambdós han mantingut la residència a la Zarzuela. Malgrat tot, feien servir habitacions separades. 

L'exili de Joan Carles I

El rei emèrit Joan Carles I ha comunicat aquest dilluns al seu fill Felip VI que s'exilia d'Espanya i abandonarà d'aquesta manera el Palau de la Zarzuela, on encara residia. La Casa Reial ha fet pública la decisió després que els actuals monarques espanyols hagin finalitzat una ronda per les comunitats autònomes. El darrer rei que s'havia exiliat d'Espanya fins ara era Alfons XIII, però Joan Carles I segueix els seus passos com un intent de preservar el seu fill.

rei Joan Carles GTRES

GTRES

Més tard, s'ha sabut que quan es va emetre el comunicat el Joan Carles I ja no estava ni a la Zarzuela ni a Madrid. Algunes informacions situen al monarca en un resort de República Dominicana