La seguretat de l'ambaixada ucraïnesa a Madrid ha detectat aquest migdia un nou paquet sospitós, el segon que ha arribat en 48 hores a aquesta seu diplomàtica, i el setè que s'ha rebut en les últimes hores a l'Estat. Malgrat que inicialment s'ha considerat que era una nova carta bomba, el Ministeri d'Interior ha descartat que contingués material explosiu i ha confirmat que el paquet contenia un ull d'animal aixafat. Així, l'ambaixada d'Ucraïna a Espanya se suma a les d'altres països europeus que en els darrers dies han rebut "paquets sagnants". 

Un equip d'informatius de RTVE estava preparat per entrevistar Serhii Pohoreltsev, l'ambaixador ucraïnès, quan de sobte la seguretat ha posat cara de preocupació i els ha fet sortir de l'edifici per motius de seguretat. En aquest moment, el filtre de seguretat de l'ambaixada havia detectat un enviament sospitós. Les autoritats policials han acordonat la zona i han arribat més efectius, a més dels tècnics del TEDAX.

Les primeres informacions han apuntat que es tractava d'un nou paquet amb material explosiu, similar al primer que va rebre l'ambaixada aquest dimecres, però finalment no ha estat així. El portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors d'Ucraïna, Oleg Nikolenko, ha assegurat a l'agència Ukrinform que el paquet sospitós rebut aquest divendres no inclou material pirotècnic sinó que es tracta d'un sobre sagnant, amb restes d'animals. Posteriorment, el Ministeri d'Interior ha confirmat que el paquet ha donat negatiu en explosius, i ha explicat que hi contenia un ull d'animal. 

Setè paquet sospitós rebut a l'Estat espanyol 

La primera carta amb característiques sospitoses anava dirigida al president espanyol, Pedro Sánchez, que va ser enviada el 24 de novembre. Aquest dimecres l'ambaixada ucraïnesa va rebre una carta dirigida a l'ambaixador amb material explosiu. No va arribar a les mans de l'ambaixador, sinó que va detonar en ser oberta per un dels treballadors, que va patir ferides lleus a la mà. 

Aquest dijous un sobre similar també es va detectar a la seu d'una empresa armamentística de Saragossa, que havia fabricat armes que el govern espanyol va enviar a l'exèrcit ucraïnès. Segons informava el secretari d'estat de Seguretat, els sis paquets enviats fins dijous havien estat enviats des d'Espanya.

A més de no ser explosiu, un altre element que diferencia a l'últim paquet dels anteriors és que, en aquest cas, el franqueig no és espanyol, i, per tant, s'assembla més al que han rebut altres països europeus. 

Paquets sagnants amb ulls d'animals 

Aquests paquets remesos a ambaixades ucraïneses no són exclusius de l'Estat, sinó que s'han anat repetint arreu d'Europa. Fins al moment, les ambaixades ucraïneses a Hongria, Països Baixos, Polònia, Croàcia, Itàlia, Àustria i els consolats de Nàpols, Cracòvia i Brno (Txèquia) n'haurien rebut. A més, en alguns dels casos són "paquets sagnants" que contenien parts del cos d'alguns animals, principalment ulls, segons ha informat Dimitro Kuleba, ministre d'Exteriors ucraïnès, que ha demanat que es posi sota el màxim nivell d'alerta i seguretat les ambaixades.

Les forces ucraïneses estan cooperant amb les autoritats d'aquests països per investigar tots els casos i analitzar les amenaces rebudes per esbrinar quin és el seu significat. Això no obstant, Kuleba ha assegurat que es tracta d'una "campanya ben planejada de terror i intimidació" i apunta cap a Rússia. "Incapaç de detenir a Ucraïna al front diplomàtic estan intentant intimidar-nos. Tanmateix, puc dir que això no donarà resultat", ha afirmat el polític.