Pedro Sánchez també. El Ministeri de l'Interior ha comunicat aquest dijous que el president del govern espanyol ha rebut l'enviament d'un sobre amb material pirotècnic. La policia espanyola ha interceptat el paquet —que ha estat neutralitzat pels serveis de seguretat del cap de l'executiu— i ja ho ha comunicat a l'Audiència Nacional. La Moncloa decideix comunicar ara que algú va enviar aquest paquet a Sánchez, quan han aparegut diverses cartes bomba en altres punts de l'Estat, però en la mateixa nota informativa Interior explica que aquest enviament a Sánchez es va produir el 24 de novembre.

La intercepció es va produir quan els agents de seguretat feien les tasques de cribratge dels paquets que rep el president del govern espanyol. En aquell cribratge van trobar un paquet sospitós que s'havia enviat per correu ordinari. Així doncs, el Departament de Seguretat va activar els protocols pertinents i, després d'assegurar la zona, va procedir a la deflagració controlada del sobre. Interior apunta que les investigacions encara no han acabat, però que podia contenir una substància que s'utilitza en els artefactes pirotècnics.

A causa de l'enviament d'aquesta carta, la Secretaria d'Estat del Ministeri d'Interior va ordenar a la policia espanyola i la Guàrdia Civil que extremessin les mesures de protecció de les administracions i edificis públics, especialment pel que fa als controls sobre els enviaments postals. Davant d'aquests fets, el CNP realitza una investigació reservada que dirigeix la Comissaria General d'Informació. Després que es rebessin altres paquets bomba en altres punts de l'Estat, els fets han estat posats en coneixement de l'Audiència Nacional aquest mateix dijous. 

Un altre paquet al Ministeri de Defensa

La història no acaba aquí. Si el paquet explosiu per a Pedro Sánchez era la quarta carta d'aquest tipus que es coneixia, alguns mitjans asseguren que s'ha tingut coneixement d'una cinquena, en aquest cas dirigida al Ministeri de Defensa. El paquet hauria arribat aquest dimecres i, en passar-lo per un escàner, s'hauria considerat que el paquet era sospitós. Per això mateix s'hauria procedit a cridar els TEDAX perquè desactivessin l'explosiu.

Després d'una carta bomba a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid que ha deixat ferit un treballador, i una altra missiva enviada a l'empresa de Saragossa que fabrica els llançagranades que s'entreguen a Kíiv, la base de Torrejón de Ardoz ha detectat un tercer paquet sospitós en només 24 hores. La notícia ha arribat aquest dijous al matí. Concretament, anava dirigit al Centre de Satèl·lits, segons han informat fonts dels ministeris de Defensa i de l'Interior. El paquet és molt similar als que es van rebre durant la jornada d'ahir i va arribar a aquest complex militar de Defensa durant la matinada. A les tres de la matinada s'han activat tots els protocols, mentre la Policia Nacional s'ha fet càrrec de l'anàlisi del sobre, que podria ser similar als dos interceptats ahir.