Una carta bomba deixa ferit lleu un treballador de l'ambaixada ucraïnesa a Madrid després que aquest artefacte hagi explotat dins la delegació diplomàtica. Segons han explicat fonts d'aquest atac a Efe, l'explosiu estava introduït en un sobre que ha agafat el treballador. Aquesta persona s'ha pogut dirigir pel seu propi peu a un hospital madrileny, on està sent atesa. La Policia ja ha activat el protocol antiterrorista i ha acordonat la zona de l'ambaixada, que es troba al número 52 de la Ronda Abubilla, a la zona nord de la capital espanyola. Els efectius especialitzats en la desactivació d'explosius, Tedax, i altres unitats policials s'han desplaçat fins a la zona. De moment, des de l'ambaixada no han confirmat el succés. 

L'avís a la Policia Nacional per l'explosió a l'ambaixada per una carta bomba s'ha registrat a les 13:15. El sobre que ha esclatat a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid ha arribat per correu ordinari del carter habitual i no ha passat per l'escàner abans de ser obert, segons ha detallat la delegada del govern espanyol a Madrid, Mercedes González. En una entrevista a Telemadrid, la delegada ha explicat que la carta estava dirigida a l'ambaixador, però que l'ha obert un operari de seguretat encarregat de fer-ho. Concretament, els fets han tingut lloc al jardí de les dependències de la delegació, on ha explotat l'artefacte, provocant petites ferides al dit anular de la mà dreta del treballador. L'operari de seguretat de l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid ha estat atès a l'Hospital Nostra Senyora d'Amèrica i, poc després, ja ha rebut l'alta hospitalària. Segons han detallat fonts policials a Efe, la carta contenia un petit explosiu de fabricació casolana.

La Policia Nacional ja està investigant els fets

Mentrestant, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 4, José Luis Calama, ha assumit la investigació relativa a aquesta explosió. La delegada del govern espanyol a Madrid ha confirmat que la Policia Nacional també està fent les primeres indagacions i tràmits sobre aquesta explosió per una carta bomba a l'ambaixada i ha recordat que és l'únic incident que s'ha registrat des de l'inici de la invasió russa a Ucraïna. Davant d'això, Mercedes González ha demanat tranquil·litat i calma, així com temps per deixar que els cossos de seguretat puguin investigar la procedència d'aquest sobre. La representant del govern central ha aprofitat per subratllar que l'Estat espanyol es troba al nivell 4 de l'alerta antiterrorista

El govern espanyol ho ha qualificat d'atemptat

El govern espanyol ha qualificat d'atemptat l'explosió de la carta bomba a l'ambaixada ucraïnesa a Madrid. El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel Albares, ha parlat telefònicament amb l'ambaixador ucraïnès a la capital espanyola, Serhii Pohoreltsev, per interessar-se per l'estat de salut del treballador ferit. També ha parlat per telèfon amb el ministre d'Exteriors ucraïnès, Dmitro Kuleba, per traslladar-li el suport i la solidaritat de l'executiu estatal. Albares ha parlat amb els dos alts càrrecs ucraïnesos des de la base romanesa de Festeti, a uns 200 quilòmetres a l'est de Bucarest, on visitava tropes espanyoles en missió de policia aèria a la seu de l'OTAN.