La policia espanyola i els Mossos d'Esquadra han detingut en una operació conjunta set persones acusades de boicotejar un acte de Vox a Barcelona el passat 30 de març i insultar i agredir alguns dels seus participants, als quals van sostreure samarretes, banderes i símbols espanyolistes.

Segons han informat a Efe fonts de la investigació, l'operació, coordinada per la Fiscalia contra els Delictes d'Odi, continua oberta, per la qual cosa no es descarta que hi pugui haver més detencions durant els pròxims dies, fruit de la labor d'identificació duta a terme pels equips d'Informació de la policia espanyola i els Mossos d'Esquadra.

Els set detinguts, entre ells dos menors, van ser arrestats els passats dies 12 i 13 de juny, i els adults han quedat en llibertat amb càrrecs, acusats dels delictes de lesions, desordres públics, odi i, en alguns caos, atemptat a agents de l'autoritat.

La brigada provincial d'Informació de la policia espanyola i la comissaria general d'Informació dels Mossos d'Esquadra van obrir una investigació després dels incidents ocorreguts el passat 30 de març al carrer Tarragona de Barcelona, a l'altura de la plaça d'Espanya, on unes 200 persones es van congregar per protestar per la celebració d'un acte convocat per Vox a l'avinguda de Maria Cristina.

Els congregats per intentar boicotejar l'acte de Vox, alguns d'ells encaputxats, van col·locar barricades en la via pública per impedir el pas dels vehicles dels Mossos, segons les fonts.

A més, com a la zona s'estaven realitzant obres, alguns dels concentrats van agafar tanques metàl·liques, trossos de formigó i contenidors d'escombraries per aixecar barricades, encendre-las i llançar pedres contra la línia de contenció dels Mossos, davant la qual cosa alguns dels agents van quedar ferits.

Segons les fonts, alguns dels concentrats contra l'acte de Vox van agredir, van insultar i van amenaçar a alguns dels seguidors del partit ultradretà, als quals van sostreure samarretes, banderes i símbols espanyolistes que portaven.

Dos dels ferits eren representants a Catalunya de la plataforma "Custòdia compartida", que van denunciar que van ser envoltats i copejats amb pedres i cops de puny fins que van arribar els Mossos d'Esquadra.

Agents dels serveis d'Informació de la policia que cobrien la protesta contra l'acte de Vox van prendre algunes imatges, entre elles de l'agressió als membres de "Custòdia compartida".

Els equips d'informació de la Policia i dels Mossos van visionar les imatges dels incidents, la qual cosa va permetre identificar alguns dels agressors i participants en els disturbis, que finalment han pogut ser detinguts.

Amb tota la informació recollida, la Brigada d'Informació de la policia espanyola i el seu grup homòleg en els Mossos d'Esquadra van mantenir un reunió de treball per posar en comú les seves tasques d'identificació i localització i per acordar la distribució de les detencions que s'han dut a terme fins al moment.