Prop de dos milers de seguidors de Vox s'han congregat aquest dissabte a l'avinguda de Maria Cristina de Barcelona per fer el primer acte polític de la ultradreta a Barcelona, el qual no ha complert les expectatives de la formació d'extrema dreta. L'acte, liderat pels principals líders del partit, Santiago Abascal i Javier Ortega Smith, només ha aconseguit omplir la meitat de l'avinguda. 

Els assistents a l'acte han corejat diverses consignes unionistes i han onejat banderes espanyoles, en suport a la unitat d'Espanya i en suport a la Guàrdia Civil. Alhora, abans de l'inici de l'acte s'ha pogut escoltar, entre d'altres cançons, l'himne de la legió espanyola, El novio de la muerte​.

Un cop ha començat l'acte, el secretari general del partit i exmilitar, Javier Ortega Smith, ha començat el seu discurs fent una crida a empresonar el president a l'exili Carles Puigdemont i al president de la Generalitat, Quim Torra. A la vegada, ha assegurat que la reconquesta d'Espanya ja ha començat, lema que ja va fer servir la ultradreta durant les eleccions a Andalusia, i que avui dia ha quedat certificat que a Catalunya va haver-hi un "cop d'Estat" durant l'octubre del 2017 i que una "organització criminal", el Govern de la Generalitat, amb un full de ruta perfectament estructurada, va intentar proclamar la independència.

vox espanyolisme ultra plaça espanya mariacristina cataluña con españa santiago abascal -bona qualitat- Carles Palacio

Just abans, diversos dels líders del partit a Catalunya han atacat l'actuació del govern de Mariano Rajoy durant l'octubre del 2017 i han emplaçat els seus seguidors a votar la formació d'ultradreta el pròxim 28 d'abril com el vertader vot útil de cara a les eleccions. Al mateix temps, han titllat el líder del PSC, Miquel Iceta, com l'autèntic cap del PSOE.

Per la seva part, el líder del partit a Catalunya, Ignacio Garriga, ha titllat l'independentisme de "maquinària totalitària" que persegueix els dissidents. Garriga també ha assegurat que allà on hi ha la Constitució hi ha llibertat i ha assegurat que el PP va permetre el referèndum de l'1-O i ha fet una crida a defensar Espanya del nacionalisme i l'independentisme.

Poc abans de l'acte, un grup de manifestants antifeixistes s'han concentrat als voltants de plaça Espanya per protestar contra l'acte de Vox. Els antifeixistes han format barricades amb tanques d'obra al mig del carrer Tarragona i han arribat a encendre una gran foguera.

En un inici, l'acte estava pensat que fos al Palau Sant Jordi, però l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el va vetar al·legant reformes i manteniment.