Dijous a les 12h. El tribunal del TSJC ha comunicat  a la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, que la cita aquest dijous a les 12 del migdia per comunicar-li la sentència pel cas de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). En el judici, la Fiscalia va mantenir  la petició de 6 anys de presó i 21 d’inhabilitació a càrrec públic per a la presidenta de Junts. La fiscal Teresa Duerto va assegurar que Laura Borràs és autora d’un delicte de prevaricació en concurs amb falsedat documental per haver adjudicat 18 contractes menors a l’informàtic Isaías Herrero, quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) entre els anys  2013 al 2017 i per un total d’uns 335.000 euros. 

 Per contra, la fiscal va rebaixar la petició de càstig a Herrero de 6  a 2 anys de presó,  5 anys i quatre mesos d'inhabilitació i multa de 2.100 euros pels delictes de falsedat documental i prevaricació. I, al seu amic Andreu Pujol, de 3 anys a 1 any i dos mesos de presó. 

 El TSJC ha comunicat aquest dijous la citació als tres acusats i als seus procuradors. El president del TSJC, Jesús Maria Barrientos, és el ponent de la resolució; és a dir, qui l'ha redactada. Els altres dos magistrats del tribunal són Fernando Lacaba i Maria Jesús Manzano.

Critica als altres acusats

En el judici, que va finalitzar l’1 de març, Laura Borràs va denunciar que ha patit una persecució política i es va defensar davant del TSJC de les acusacions contra ella per un suposat fraccionament de contractes a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) durant el període en què en va ser directora. Va carregar sense embuts contra el testimoni de la funcionària de la ILC Assumpta Pagespetit, que va assegurar que l'havia advertit repetidament d'irregularitats en la contractació, i va apuntar contra les defenses dels altres dos acusats, Isaías Herrero i Andreu Pujol, a qui va reclamar un peritatge que van acordar fer conjuntament i pel qual va pagar 1.800 euros.

Borràs va acusar dHerrero i Pujol haver acordat amb la Fiscalia una rebaixa de la seva condemna, a canvi d'acusar-la. Precisament, el seu advocat, Gonzalo Boye, va demanar al Col·legi de l'Advocacia de Barcelona poder aixecar el secret professional i que els advocats dels altres dos acusats, Marina Roig i Àlex Solà, siguin sancionats. Tots tres lletrats van encarregar un informe per tombar l'acusació de malversació, però al final no el van presentar com a prova perquè la Fiscalia va retirar l'acusació per aquest delicte. 

En la vista, Boye va exigir l'absolució de la presidenta Borràs i va denunciar la vulneració dels seus drets, a més de demanar l'expulsió com a prova dels correus electrònics entre ella i Herrero perquè "els Mossos els van recollir sense aval judicial".