Seguidors de la Verge del Rocío, coneguts com a rocieros, han creat un partit polític i es presenten a les eleccions municipals, per evitar que els puguin cridar a formar part de les meses electorals als comicis locals i andalusos del 28 de maig. Segons informa la Cadena Ser, la llista es presenta a Mazagón (Huelva), i l'objectiu dels seguidors de la Verge no és altre que poder participar en el romiatge del Rocío. La subdelegació del govern espanyol a Huelva ha confirmat que la llista, que es denomina Unidos Por Mazagón, conté tots els requisits electorals.

Tots els integrants de la llista són amics o familiars de Palma del Condado, tot i que es presenten a Mazagón. Un altre candidat d'aquesta localitat, d'un partit local que es diu AVEMA, ha assegurat que al poble -que en realitat és un enclavament- "no els coneix ningú".

Mentrestant, segueix cuejant la polèmica a Catalunya pel gag que el programa Està passant va fer amb la caricatura de la Verge del Rocío. El jutjat número 5 de Sant Feliu de Llobregat ha obert una investigació contra els presentadors del programaToni Soler i Jair Domínguez, pel gag sobre la Verge emès durant la Setmana Santa. Segons ha confirmat el TSJC, el jutge ha admès a tràmit la denúncia presentada per la fundació espanyola Abogados Cristianos contra els responsables de l'espai, que estan acusats d'un delicte contra la Constitució. La denúncia apunta que l'actriu que feia de marededeu, Judit Martín, "flirtejava amb un dels directors del programa, i va arribar a enviar-li un petó i a exclamar 'maco!' i preguntar: 'Tu estàs amb el semàfor en verd?' i 'I tu? Tu estàs més madurito, però jo no faig fàstics a res, eh?'". La intervenció de Martín va seguir afirmant: "Estic més calenta que el pal d'un xurrero". Ara el jutjat ha de fixar la data perquè Toni Soler, Jair Domínguez i Judit Martín vagin a declarar com a investigats. 

Tot i les crítiques al gag, la direcció de TV3 va rebutjar retirar-lo perquè consideren que s'emmarca dins la llibertat d'expressió. El mateix director del canal públic, Sigfrid Gras, va assegurar que la paròdia no volia "ferir ningú", sinó que era una forma de "sàtira i humor". "No el pensem retirar. Si ho haguéssim de fer cada cop que algú se sentís ferit per un gag, no faríem altra cosa", va argumentar durant la sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al Parlament. Malgrat defensar aquest gag de l'Està passant, Gras va admetre que preferiria "no tenir polèmiques" com aquesta, però va apuntar que pot passar, perquè TV3 és "una televisió important per al país".