El fins ara número dos de Pere Aragonès en matèria econòmica, Albert Castellanos Maduell, ha publicat aquesta tarda un missatge en el seu perfil de LinkedIn, la xarxa social de contactes professionals, en el qual diu que busca una nova feina. Aquest anunci apunta al fet que no seguirà al nou govern.

TUIT linkedin castellanos

"Busco un nou rol"


En la publicació a LinkedIn, Castellanos escriu en anglès: "Hola a tothom. Estic buscant un nou rol i apreciaria el vostre suport. Gràcies per endavant pels vostres contactes, consells o oportunitats que pugueu oferir. #ObertATreballar."

Amb aquest missatge, s'especula si el secretari general del departament de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, i per tant número dos en la conselleria que fins ara portava l'ara president electe, Pere Aragonès, augura la fi de la seva carrera política o lloc de treball al nou govern de coalició català.

D'acord amb el pacte d'investidura, Junts comptarà amb la cartera d'Economia per aquesta nova legislatura. Com ja s'ha pogut confirmar, serà l'exdirector general de la Fundació La Caixa, Jaume Giró, qui ocuparà aquesta vacant. És per això que no sembli del tot sorprenent que Castellanos no segueixi com a secretari general, però, havent estat al costat del mateix Aragonès i en un càrrec tan alt,sembla inusual que Castellanos no ocupi una nova posició en un altre àmbit.

Més relleus a les conselleries

Un cop superat el tràmit de la investidura del president Pere Aragonès, s'ha disparat el ball de noms del nou gabinet. El nou executiu estarà format per set consellers d'ERC i set de Junts. Aquests últims els haurà de proposar el secretari general d'aquest partit, Jordi Sànchez.

Entre els noms que es donen ara per ara com a segurs, a Junts hi ha el de l'exdirector general de la Fundació La Caixa Jaume Giró, un empresari considerat pròxim tant a Carles Puigdemont com a Jordi Sànchez, que haurà d'ocupar la conselleria d'Economia; i Josep Maria Argimon, que encapçalarà la conselleria de Salut, tal com es va anunciar durant la campanya electoral.

Entre els noms descartats, destaca la portaveu de Junts, Elsa Artadi, que va comunicar dimarts a Sànchez que no volia abandonar la seva responsabilitat a l'Ajuntament de Barcelona, i s'hi ha afegit les darreres hores el de Josep Rius, excap de gabinet de Carles Puigdemont i diputat de Junts.

Foto principal: Albert Castellanos i Pere Aragonès / ACN