La diputada de Junts Elsa Artadi ha manifestat en una entrevista al 3/24, que la decisió de no ser vicepresidenta del Govern no ha estat cap menysteniment per aquest càrrec, sinó un compromís amb Barcelona per aconseguir un canvi a l'alcaldia. "Jo no he dit no al Govern, jo he refermat el compromís amb Barcelona", ha indicat. També ha assenyalat que no sap qui ocuparà el càrrec.

Artadi, que ha lloat la relació que ha mantingut aquestes setmanes amb la dirigent d'ERC Laura Vilagrà, ha lamentat que en els últims dies es donés per fet que ella seria vicepresidenta. "Jo em quedo a l'Ajuntament i al Parlament, que és el compromís que vaig adoptar fa 2 anys. En cada entrevista he dit el mateix. És una aposta personal i de partit, per lluitar per la capital, i fer el partit a l'àrea metropolitana. És una decisió coherent i de donar valor a la paraula donada", ha subratllat.

Artadi ha reconegut que el pacte de govern no és el que Junts hauria fet en solitari, com tampoc és el d'ERC, perquè els electors "no van fer el desempat entre les dues opcions". I se n'ha mostrat molt satisfeta com a negociadora. "L'acord l'he treballat, algunes parts les he escrites jo, hem tingut un equip cohesionat. El que no farem és renegar de la feina que hem fet. N'estem orgullosos", ha apuntat.

Elsa Artadi Junts Per Catalunya Entrevista 3 324

La dirigent de Junts Elsa Artadi | 3/24

Respecte a les declaracions de Clara Ponsati en el sentit que s'ha abandonat l'1-O, Artadi li ha expressat el seu total respecte, però ha assegurat que Junts manté "el compromís amb el referèndum de l'1-O inalterable". "Els acords són el que són, i després l'important és el que farem i com anirà la legislatura", ha apuntat. "M'hi he deixat les pestanyes perquè hi hagués acord", ha afegit.

Artadi ha explicat que en les darreres hores ha parlat amb el president Carles Puigdemont, s'ha reunit "molt temps" amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i també ho ha fet amb el secretari general de Junts, Jordi Sánchez. "I m'han donat complet suport", ha dit.

La voluntat de Junts és que dels set departaments que li corresponen al futur Govern Aragonès, quatre estiguin encapçalats per dones. Junt amb Artadi, s'ha especulat amb els noms de la portaveu al Parlament, Gemma Geis, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, o la fins ara consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

Pel que fa als consellers, amb la marxa d'Artadi guanya més pes en l'àrea econòmica el fins ara conseller d'Empresa, Ramon Tremosa; mantenen el pols per al nou departament de Política Territorial i Digital Damià Calvet i Jordi Puigneró; i l'únic nom que es dona pràcticament com a segur és el del conseller de Salut, Josep Maria Argimon.