El periodista Ernesto Ekaizer ha manifestat al programa Versió RAC1 que el govern espanyol ha intentat "esmorteir" l'impacte polític de la possible inhabilitació del president Quim Torra, anunciant que començarà a tramitar indults per als presos polítics, quan estava obligat a fer-ho.

“L’anunci que ha fet aquest matí el ministre de Justícia assegurant que es tramitaran la setmana vinent els indults proposats pels presos del procés podria no ser casual. Fer aquest anunci fa pensar que el govern espanyol tracta d’esmorteir determinats cops de la Justícia, com podria ser la sentència del Suprem si aquesta confirma la inhabilitació de Torra”, ha indicat.

“També s'ha de tenir en compte que les peticions d’indult s’han fet fa força temps i, per tant, és necessari que el govern espanyol les tramiti, ja que està obligat a tramitar-les totes", ha afegit, traient importància a l'anunci que el ministre de Justícia ha fet avui.

Segons Ekaizer, la sentència del Tribunal Suprem es coneixerà dilluns vinent, dia 28.

El periodista assegura que el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, va pactar amb la Zarzuela celebrar l'acte de lliurament de despatxos als nous jutges, que es farà divendres a Barcelona, abans que es conegui la sentència sobre el president de la Generalitat. Però, malgrat això, "en l'ultim moment" els serveis de seguretat de la Zarzuela han desaconsellat que el rei d'Espanya viatgés a la capital catalana.

La decisió de suspendre la visita de Felip VI a Barcelona ha estat aplaudida per la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo. "Hi ha decisions molt ben preses", ha indicat, molt convençuda i sense donar més detalls.