La CUP ha fet un ultimàtum a JxCat i ERC per aconseguir una resposta unitària davant la possible inhabilitació del president del Govern, Quim Torra, després que els anticapitalistas apostessin per l'anomenada 'Via Venturós', que consisteix en què Torra mantingui la presidència simbòlicament.

El diputat Carles Riera ha criticat que des de les seves files han fet una proposta d'acció unitària que se'ls ha descartat i que han fet "tots els esforços possibles" per activar converses bilaterals i multilaterals "sense èxit". Per això han fet "l'últim avís" –adverteixen que podrien quedar només entre 24 i 48 hores perquè surti la sentència- perquè els socis de Govern expliquin quina és l'estratègia per fer front a l'ofensiva repressiva de l'Estat.

"Altrament, haurem malbaratat la darrera oportunitat d'aquest cicle polític", ha avisat Riera, que ha avançat que els anticapitalistes no en seran corresponsables.

Discutint "els interessos de partit"

Riera ha criticat que a hores d'ara Torra "no ha concretat què farà l'endemà de ser inhabilitat" i ha acusat els socis de Govern d'estar tancats als seus despatxos "discutint dels seus interessos de partit". Per això els ha esbroncat i ha criticat que no parlin sobre les polítiques per fer front a la crisi els pròxims mesos, sinó del "repartiment de cadires", un cop Torra sigui previsiblement inhabilitat i el vicepresident, Pere Aragonès, exerceixi la presidència en funcions.

"El temps ens corre en contra", ha advertit Riera, que també ha lamentat que "tot fa pensar que el Suprem acabarà marcant el calendari electoral". I és que la manca d'unitat en el moviment independentista és "total i absoluta", en la visió dels cupaires.