El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha mostrat aquest dijous el seu suport al ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la seva candidatura a la presidència de la Generalitat de Catalunya i ha agraït al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el seu "enorme compromís".

A través del seu compte oficial de Twitter, el cap de l'Executiu espanyol ha destacat la seva "immensa gratitud" a Illa, així com "tot el suport al capdavant del projecte socialista en les eleccions catalanes".

"Un projecte per a tots i totes, per fer tornar la Catalunya que mereixem", ha indicat en la publicació, en la qual s'inclou un vídeo amb un missatge de campanya de l'encara responsable de Sanitat.

"Estic preparat per governar Catalunya"

En la seva primera intervenció com a candidat del PSC a presidir la Generaltat, l'actual ministre de Sanitat va assegurar que "està preparat per presidir Catalunya". "Vull ser president de la Generalitat perquè tinc esperança i confiança en Catalunya. M'ho prenc com un acte de servei i accepto la candidatura: estic preparat per presidir Catalunya", va defensar Illa durant el Consell Nacional extraordinari del PSC.

"Recuperarem una Catalunya de la qual sentir-nos orgullosos", va concretar l'actual ministre en la seva primera intervenció com a candidat, una posició, segons va assegurar, que ha acceptat com a "acte de servei". "Confio en Catalunya i en les capacitats dels catalans vencent les adversitats. Sense revenges, retrobant-nos", va remarcar.

Iceta, excitat quan parla de la candidatura d'Illa

Per la seva part, el ja només primer secretari del PSC, Miquel Iceta, està excitat quan parla de la nova candidatura de Salvador Illa, però els seus arguments denoten algunes incongruències. D'una banda, assegura que està molt content que l'actual ministre de Sanitat li agafi el relleu a la cursa electoral, però, de l'altra, relata uns fets que no encaixen amb el discurs.

El més rellevant és que el mateix Iceta ha reconegut, en declaracions a Catalunya Ràdio, que ja ho tenia tot pensat: "Estava tot preparat per presentar el meu cartell de campanya, però en política mai pots donar res per fet. La campanya que hem preparat per a Salvador Illa és molt millor que la que teníem per a mi, em trobo més còmode treballant com un més, estic il·lusionat i a tope".