El president espanyol Pedro Sánchez ha instat aquest dissabte a la ciutadania a "sortir al carrer i gaudir de la nova normalitat". El socialista ha fet aquesta crida el mateix dia que s'ha anunciat el confinament de la comarca del Segrià per un brot de coronavirus i en un moment en què 15 comunitats espanyoles tenen rebrots actius.

El president ho ha dit en un acte de campanya a Galícia, on ha afirmat que el virus està "controlat" i el sistema sanitari "preparat". Sánchez ha evitat parlar del cas de Lleida i, tot i que ha fet una crida a no "abaixar la guàrdia", ha animat a "no deixar-se emportat per la por" i "sortir".

"Ara hem de reactivar l'economia. Tenim els serveis d'atenció primària preparats per detectar qualsevol rebrot de manera precoç", ha dit.

D'altra banda, Sánchez ha agraït de nou el comportament ciutadà durant la pandèmia i ha ressaltat la "disciplina, resistència i moral de victòria dels espanyols". En aquest sentit, ha lamentat la "insolidaritat" d'alguns partits de l'oposició, especialment del Partit Popular, qui governa a Galícia des de 2009. "El PP s'autoexclou dels pactes de l'Estat per la reconstrucció", ha criticat.

Sánchez ha assegurat que el seu govern no ha fet "cap crítica" als governs autonòmics perquè ha "primat la unitat", cosa que, segons ell, no ha fet el PP. El líder socialista ha reivindicat les 14 conferències de presidents que s'han fet durant l'estat d'alarma, afirmant que "mai abans" hi havia hagut aquest nivell de coordinació.

En un missatge al PP, Sánchez ha demanat que no s'utilitzi la covid-19 com a arma electoral, i ha instat Pablo Casado a cooperar amb l'executiu per defensar els interessos dels ciutadans, també en la negociació pel fons de recuperació de la UE.