La ciutat de Barcelona també ha registrat alguns brots del coronavirus els darrers dies, tot i que d'una importància menor als que s'han viscut a Lleida. En concret, Salut ha detectat brots als districtes de Sants-Montjuïc i Sarrià-Sant Gervasi. Els darrers quatre dies s'han comptabilitzat 120 casos nous a Sants-Montjuïc i 82 nous a Sarrià-Sant Gervasi, que han fet evident un canvi significatiu en la gràfica.

Sants-Montjuïc

Després de mantenir-se al llarg del mes de juny amb una xifra molt baixa de nous casos diaris, que en bona part de les jornades era entre 1 o zero casos, el districte de Sants-Montjuïc va registrar el dilluns, 29 de juny, 14 nous infectats; dimarts, 36 nous casos; i l’1 de juliol 54 positius. El dia 2 de juliol s'han reportat 16 nous casos. En total, 120 casos en quatre dies.

Des del 27 de maig quan es van registrar 29 nous casos no s'havia reportat una xifra de dos dígits de nous infectats en aquest districte.

Sarrià-Sant Gervasi

També a Sarrià-Sant Gervasi, després de transcórrer tot el mes de juny amb dades molt positives, el dilluns, 29 de juny, van aparèixer 23 casos nous; dimarts, 22 positius, i dimecres, 1 de juliol, 31 infectats. Afegint els sis casos reportats aquest divendres, suma un total 82 casos nous en quatre dies. Gairebé el doble de casos el que s’havia registrat durant tot el mes de juny fins aquell moment.

Dels 102 casos nous que es van comptabilitzat al conjunt de la ciutat de Barcelona aquest dimecres, 30 de juny, i dels 131 casos, de dijous 1 de juliol, dues terceres parts corresponien als infectats en aquests dos districtes.

El Govern ja ha expressat la preocupació pels nous contagis. Les dades d’aquest divendres assenyalen que s’han registrat 276 nous casos a tot el territori de Catalunya en relació al dia anterior, la qual cosa situa el total de positius durant la pandèmia en 72.460. Dijous, el creixement va ser de 385 nous positius.

Aquest tarde, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha descartat confinar cap de les zones de Lleida que s'estan veient més afectades pels brots però ha instat la població a extremar les mesures de seguretat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat