Lleida confinada. Després d'una reunió d'urgència aquest dissabte al matí amb el Procicat, amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, el Govern ha decidit fer un pas enrere i confinar Lleida de nou. La mesura s'ha posat en marxa a partir de les 12 del migdia i afecta la comarca del Segrià. A partir de les 16.00 hores, no ja no s'ha pogut ni entrar ni sortir.

Torra ha dit, només començar la roda de premsa que "ha estat una decisió difícil". A més, ha donat instruccions a Mossos i policia local perquè "multin qui no respecti les normes". El president ha admès que "fem un pas enrere per protegir-nos i per controlar el rebrot".

quim torra roda de premsa captura

Captura del president de la Generalitat, Quim Torra, durant la roda de premsa posterior a la reunió d'urgència del Procicat

Al seu torn, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha remarcat que a partir de les 16.00 hores "quedarà prohibida l'entrada o sortida de la comarca del Segrià". Per altra banda, ha insistit que es recomana "limitar les sortides del domicili" i ha remarcat que "el confinament no afecta a la circulació per autovies i autopistes". 

miquel buch captura roda de premsa

Captura del conseller d'Interior, Miquel Buch, durant la roda de premsa

Per altra banda, el conseller ha explicat que la mobilitat laboral estarà permesa. Ara bé, a partir de dilluns, els Mossos demanaran el certificat d'autoresponsabilitat que el Govern va posar en marxa durant el confinament per facilitar la mobilitat i, a partir de dimarts, també serà necessari per moure's per anar a treballar un certificat de l'empresa. 

Prohibides les reunions de més de 10 persones 

La consellera de Salut, Alba Vergés, recomana evitar les visites de familiars a les residències de gent gran del Segrià mentre duri el confinament perimetral de la comarca. 

Vergés ha anunciat el tancament dels centres de dia i ha demanat a la població vulnerable només sortir "per allò imprescindible". En aquesta línia ha explicat que, entre les prohibicions, també hi haurà la de les concentracions de més de 10 persones i reduir les trobades entre diferents grups d'amics i familiars. 

captura alba vergés roda de premsa

Captura de la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa

Malgrat tot, Vergés ha insistit que "no estem en l'etapa de confinar la gent a casa seva" però cal reduir l'activitat i els contactes. 

A Ponent hi ha almenys 8 rebrots de coronavirus i en l'última setmana hi ha hagut 4 persones noves a la UCI. Aquest nou confinament afecta a 33 municipis i a una població de més de 200 mil persones.