El Govern ha decidit tornar a confinar la comarca del Segrià, on s'hi han registrat, com a mínim, 8 rebrots de coronavirus. La mesura entrarà en vigor a partir de les 12 del migdia d'aquest dissabte i afectarà a 33 municipis i més de 200 mil personesCom es veurà afectada la mobilitat?

Tal com ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Buch, en una roda de premsa posterior a la reunió d'urgència del Procicat, fins a les 16.00 hores d'aquest dissabte es permetrà la sortida de totes aquelles persones que no tinguin el seu domicili en algun municipi de la comarca del Segrià. Així, es permetrà també l'entrada a la comarca de les persones amb residència habitual a algun dels seus municipis que es trobin fora. 

A partir de la mateixa hora, 16.00 hores, quedarà prohibida qualsevol entrada i sortida de la comarca del Segrià. Això sí, hi haurà excepcions. Els treballadors i treballadores podran desplaçar-se als centres de treball, ja siguin serveis essencials o no. 

Ara bé, la circulació per autopistes o autovies no es veurà afectada, sempre que es tracti de mobilitat amb origen i destinació fora de la comarca. 

Interior recomana la permanència als municipis de residència i limitar la mobilitat als casos imprescindibles. 

Certificats de mobilitat

Per altra banda, el conseller ha explicat que la mobilitat laboral estarà permesa. Ara bé, a partir de dilluns, els Mossos demanaran el certificat d'autoresponsabilitat que el Govern va posar en marxa durant el confinament per facilitar la mobilitat i, a partir de dimarts, també serà necessari per moure's per anar a treballar un certificat de l'empresa. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat