Els aldarulls d'aquest dissabte han fet saltar les alarmes a Interior. Demà al migdia se celebrarà una reunió a la conselleria d'Interior amb el conseller Miquel Sàmper, el vicepresident, Pere Aragonès, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el tinent d'alcalde i responsable de Seguretat, Albert Batlle. L'objectiu de la cimera és abordar els incidents violents derivats de les manifestacions contra l'empresonament del raper Pablo Hasél

Condemnes pels aldarulls d'aquest dissabte

La conselleria d'Interior va començar a contactar amb la resta de responsables polítics aquest dissabte a la nit, mentre es vivia a Barcelona una de les protestes més intenses dels darrers dies que va acabar amb 14 detinguts. L'incident més greu va ser l'incendi d'una furgoneta de la Guàrdia Urbana amb un agent a l'interior.

Els fets han despertat les condemnes de representants polítics de tots els colors, i l'alcaldessa de Barcelona i el tinent d'alcaldia Albert Batlle han visitat la comissaria de la Rambla on va ser incendiada la furgoneta. "Són uns fets que mereixen una condemna rotunda i expressar el nostre suport als agents de la Guàrdia Urbana. Sempre que hi ha violència pot haver-hi una desgràcia", ha manifestat Colau, celebrant la unió institucional en la condemna i l'abordatge dels fets.

També el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, va mostrar ahir a la nit el seu rebuig als fets. "El saqueig o destrossa de comerços, la crema de mobiliari o l'atac a treballadors públics no són ni llibertat d'expressió ni de manifestació", va expressar Aragonès en una piulada.

Per la seva banda, el conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha considerat aquest diumenge que "la violència està desbocada". El conseller ha qualificat la violència de les protestes dels darrers deu dies d'"inaudita"