"La violència està desbocada". Aquesta és la declaració ferma del conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, sobre les protestes en suport al raper Pablo Hasél que estan derivant en barricades, violència policial i saquejos. 

El conseller ha qualificat la violència de les protestes dels darrers deu dies d'"inaudita" i ha recordat que "ahir es va cremar una furgoneta amb un agent a dins". Un grup d'encaputxats va atacar un furgó de la Guàrdia Urbana ahir al vespre a la Rambla de Barcelona, llançant-li pedres i també líquid inflamable per després calar-li foc. Dins de la furgoneta hi havia el conductor, que va haver de fugir de forma precipitada per la porta del copilot enmig de l'atac.

Els aldarulls a Barcelona d'aquest dissabte a la nit van acabar amb un total de tretze persones detingudes. Tres d'elles estan relacionades amb el robatori amb força en un quiosc de l'Eixample, situat al carrer Bruc 131, i han estat detinguts per la Guàrdia Urbana de Barcelona. Per la seva banda, el titular d'Interior ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que un dels 13 detinguts està relacionat amb l'atac a la furgoneta. 

Sàmper també s'ha referit a les peticions de la CUP que demana un canvi del model de seguretat i que es dissolgui la BRIMO: "No es pot demanar que no hi hagi ordre públic. La seguretat d'un país és bàsica", ha indicat el conseller.

Finalment, Miquel Sàmper ha fet una petició: "S'ha de permetre que Interior pugui treballar amb pau i tranquil·litat".

"No hi pot haver espai per aquesta violència reiterada"

El conseller ja va condemnar els aldarulls ahir a la nit, especialment l'incendi de la furgoneta. Ho va fer a través de Twitter, on també va assegurar que ja ha parlat amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. "No hi pot haver espai per aquesta violència reiterada", va subratllar.

A nivell institucional, el cos dels Mossos s'ha posat en contacte amb comandaments de la Guàrdia Urbana per traslladar-los suport en "moments tant crítics" com els que van viure ahir i per condemnar "els actes de violència directes" que els efectius policials "pateixen" aquests dies

De fet, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han insistit que continuaran treballant conjuntament per "minimitzar els danys" i detenir "tots els responsables" d'aquests fets.

Imatge principal: El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper / ACN